Янукович не говорив з Обамою про серйозне - більше «про особисте» (ФОТО)

Поділитися
Янукович описав свою зустріч з президентом США Бараком Обамою. За його словами, під час короткого фотографування з ним і його дружиною Мішель Обамою, президенти перекинулися кількома словами про «уранові» зобов'язання України. Решта ж розмови складалася з «коротких реплік про особисте» - про те, як швидко біжить час.

Президент України Віктор Янукович поспілкувався з президентом США Бараком Обамою на прийомі від імені президента США з нагоди відкриття 67-ї сесії Генеральної сесії ООН, яка відбулася в понеділок.

Про це Янукович розповів в інтерв'ю українським журналістам у вівторок, 25 вересня, у Нью-Йорку.

«Була процедура фотографування з президентом Обамою, і під час цієї зустрічі відбувся короткий обмін інформацією», - сказав Янукович.

За його словами, Обама поцікавився, як ідуть поставки обладнання для споруджуваної в Харкові лабораторії, яка буде працювати на низькозбагаченому урані. У відповідь Янукович запевнив його, що обладнання надходить вчасно за графіком, і фактично виконується договір між Україною і США щодо нерозповсюдження ядерних матеріалів.

«Останнє було таке, особисте. Короткі репліки. Ми востаннє зустрічалися в Чикаго (21 травня цього року - ред.) і обмінялися думками, що час дуже швидко летить. Вже в листопаді у США відбудуться вибори, я побажав, звичайно, удачі і сказав, що ми теж готуємося до виборів і сподіваємося, що вони будуть визнані демократичними», - зазначив президент України.

Янукович все ж зустрівся з Обамою на Чиказькому саміті


Нагадаємо, раніше у травні цього року український президент їздив до США на саміт ООН. Тоді офіційної зустрічі з главою Білого Дому у Януковича не планувалося, однак, як стало пізніше відомо, український глава держави все-таки побачився з американським президентом - у кулуарах, причому зустріч Януковича і Обами тривала всього кілька хвилин. Як і цього разу, головною темою розмови були "уранові" зобов'язання України.


Як відомо, Україна в 2010 оголосила рішення позбутися усіх наявних запасів високозбагаченого урану до кінця березня 2012 року.

У підписаному 26 вересня 2011 року Меморандумі з питань ядерної безпеки між урядом України та урядом США, Сполучені Штати взяли на себе зобов'язання надати Україні еквівалентний обсяг низькозбагаченого урану в обмін на вивезений високозбагачений, а також «виконати основні етапи будівництва ядерної установки "Джерело нейтронів, засноване на підкритичній збірці, керованій лінійним прискорювачем електронів".

Ядерну установку планується ввести в експлуатацію в Національному науковому центрі «Харківський фізико-технічний інститут» не пізніше квітня 2014 року. !zn

Читайте також:

Семостійний Янукович

Низькозбагачений візит

США нададуть Україні технології для робіт з низькозбагаченим ураном

За вивезений уран Україна отримає від США компенсацію в $40 млн

США виділили $67,5 млн на створення в Україні ядерної установки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі