Янукович не виключив дострокових парламентських виборів

Поділитися
Янукович виступає за дострокове припинення повноважень Верховної Ради, якщо її роботу не вдасться стабілізувати. Між тим, чергові парламентські вибори повинні відбутися в кінці жовтня.

Президент Віктор Янукович не виключив, що у випадку, якщо не вдасться стабілізувати роботу парламенту, «треба буде переходити до процедури дострокових парламентських виборів». Про це він заявив під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради і парламентських фракцій, повідомляє президентська прес-служба.

На цій зустрічі були відсутні голова Верховної Ради Володимир Литвин, що подав у відставку, і лідери опозиційних фракцій.

«Я вважаю, що ми повинні зробити все, щоб парламент працював далі. Закінчити цю сесію і, безумовно, почати роботу сесії у вересні цього року. Це головне завдання», - підкреслив Янукович.

Янукович не виключив, що у випадку, якщо не вдасться стабілізувати роботу парламенту, «треба буде переходити до процедури дострокових парламентських виборів».

«Але я вважаю, що перш ніж починати цю процедуру, ми повинні вичерпати всі наші можливості. Повинні бути проведені переговори у фракціях між депутатами, безумовно, повинні бути переговори з керівниками фракцій опозиції і також з головою Верховної Ради», - зазначив президент.

За словами президента, він, безумовно, буде вивчати цю ситуацію і проводити експертизу закону про мови. «Все, що належить до повноважень президента у цих питаннях, - я їх буду використовувати повністю. Тільки після того, як я вивчу всі ці питання, у мене буде можливість висловлювати свою точку зору і, відповідно, приймати певні рішення», - підкреслив Янукович.

- Литвин пообіцяв не підписувати закон про мови за жодних обставин

На зустрічі були присутні перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, голова депутатської групи «Реформи заради майбутнього» Ігор Рибаков, голова фракції Народної партії Ігор Шаров і голова фракції КПУ Петро Симоненко, Глава адміністрації президента Сергій Льовочкін, представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко, секретар РНБОУ Андрій Клюєв. !zn

Читайте також:

Литвин оголосив про свою відставку (відео)

Янукович збирає керівництво парламенту і лідерів фракцій, прес-конференція перенесена

400 невідомих прийшли подякувати Януковичу за Євро-2012

Джерело: Янукович безумовно підпише закон про мови

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі