Янукович не впевнений, що мовний закон буде працювати у прийнятому вигляді

Поділитися
Відповідаючи на запитання, чому на відкритті монумента Незалежності у Харкові президент говорив російською, тобто регіональною в місті мовою, Янукович відповів: "Я завжди говорю мовою тих людей, які там живуть. А розколюють Україну ті, хто ставить такі питання без врахування думки людей, які живуть на землі".

Президент України Віктор Янукович висловлюється знову за вдосконалення закону "Про основи державної мовної політики".

"Я не згоден з тим, що цей закон послабив українську мову. Мені здається, що ті недоліки, які були в державній політиці, певою мірою будуть врегульовані цим законом. Але я не впевнений, що закон є досконалим і буде працювати в такому вигляді", - сказав Янукович на брифінгу в Харкові.

Він також зазначив, що робоча група найближчим часом напрацює пропозиції з удосконалення закону і передасть їх на розгляд у Верховну Раду.

Янукович підкреслив також, що планується ухвалити програму розвитку української мови. "Вона буде напрацьована Кабінетом міністрів. Вона не буде носити тимчасовий характер і буде постійною", - зазначив президент.

За його словами, програма буде затверджена Кабміном і в державному бюджеті на наступний, 2013 рік будуть закладені кошти на виконання цієї програми.

- Монумент Незалежності у Харкові Янукович відкрив російською мовою


Відповідаючи на запитання, чому на відкритті монумента Незалежності в Харкові президент говорив російською, тобто регіональною в місті мовою, Янукович відповів: "Я завжди говорю мовою тих людей, які там живуть. А розколюють Україну ті, хто ставить такі питання без врахування думки людей, які живуть на землі".

"Я завжди був і буду прихильником того, щоб розуміння було в державі і згода незалежно від того, в якому регіоні жили люди. Фінансування, ставлення до людей, соціальні програми - для всіх будуть однакові. І Ви, молода людина, щоб Ви почули, і всім іншим розповіли: ми ніколи не будемо ділити людей в залежності від того, хто якою мовою розмовляє і в якому регіоні живе. Всі люди однакові", - додав глава держави.

Після цього він, не попрощавшись, вийшов з приміщення, де проходить брифінг. На питання він відповідав українською мовою.

Як повідомлялося, Верховна Рада України прийняла ініційований Партією регіонів законопроект "Про засади державної мовної політики" 3 липня.

- Влада блокує визнання всіх регіональних мов, окрім російської, - Москаль

8 серпня Янукович підписав цей закон, а також доручив Кабінету міністрів створити робочу групу для розробки пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні.

10 серпня набув чинності закон про основи державної мовної політики, який передбачає можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Одеська обласна та міська рада, Харківська, Херсонська, Миколаївська і Севастопольська міськради, Краснолуцька міськрада (Луганська область), Запорізька, Донецька, Херсонська і Дніпропетровська обласні ради вже прийняли рішення про визнання російської мови регіональною.

Крім того, кримський парламент доручив до 10 жовтня 2012 року підготувати і внести на розгляд кримських депутатів пропозицію щодо реалізації "мовного закону". !zn

Читайте також:

Київська влада займеться статусом російської мови у вересні

Влада блокує визнання всіх регіональних мов, окрім російської, - Москаль

Герман не вважає мовний закон проблемою: Будемо об’єднувати Україну на інших цінностях

«Регіонал» хоче англійську другою регіональною в Києві

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі