Янукович "скасував" святкування Помаранчевої революції

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят», згідно з яким 22 січня відзначатиметься як День Соборності і Свободи України.

«Історичний момент і значущість Свободи і Соборності диктує необхідність посилення цих складових Незалежності у свідомості народу, у нашій традиції і в історії нашої Державності. Про це ж йдеться у численних зверненнях і пропозиціях, що надходять на ім'я президента від громадян та громадських організацій. На підтримку цих пропозицій та з метою консолідації суспільства, зміцнення єдності народу та утвердження ідеалів свободи Глава держави своїм Указом визначив 22 січня Днем Соборності і Свободи України. Таким чином, це свято широко відзначатиметься у всій державі у наступному 2012 році», - сказано в заяві прес-служби президента.

За даними ZN.UA приводом для скасування Дня свободи стало те, що президент В.Янукович не знає, як себе поводити у цей день на офіційному рівні. Як відомо День свободи заснував президент Віктор Ющенко у 2005 році на честь Помаранчевої революції, у результаті якої В.Янукович зазнав поразки у третьому турі виборів.

22 листопада 2011 року святкування на Майдані закінчилися зіткненнями громадян з міліцією.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі