Янукович направить українських миротворців до Конго на справжню війну

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Верховній Раді зареєстровано законопроект президента Віктора Януковича від 19 грудня 2011 року № 9604 про направлення до 200 українських миротворців до Демократичної Республіки Конго. Проект закону внесено до парламенту як невідкладний.

«Направити для участі України в Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго миротворчий контингент загальною чисельністю до 200 військовослужбовців», - йдеться в проекті відповідного указу президента.

Раніше з таким проханням до В.Януковича звернувся особисто генсек ООН Пан Гі Мун.

При цьому у супровідних документах до законопроекту зазначено, що «на сьогодні внутрішньополітична ситуація у державі характеризується латентною напруженістю ... Починаючи з 10 грудня 2011 року у країні не вщухають організовані опозиційними рухами і партіями масштабні соціально-політичні акції протесту ... Ситуація безпеки у країні оцінюється як напружена і характеризується продовженням протистояння між збройними силами ДРК і незаконними збройними формуваннями. На даний час ЗСДРК не в змозі забезпечити контроль над більшою частиною північно-східного регіону країни”.

Секретаріат ООН планує залучити український миротворчий контингент до виконання завдань у МООНСДРК на термін до 30 червня 2012 року з його подальшим продовженням на підставі відповідних рішень Ради Безпеки ООН.

Проект закону погоджено з Міністерством закордонних справ України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міноборони, Мінфіном, Мін'юстом, Службою безпеки та Службою зовнішньої розвідки.

Відзначимо, що у пояснювальній записці до законопроекту відсутні номери і дати президентських указів, на підставі яких регулюється діяльність українських миротворців:

«Зазначений проект Закону відповідає принципам, закріпленим положеннями Закону України «Про участь України в міжнародних миротворчих операціях».

Питання участі України у МООНСДРК врегульовано Указом Президента Україні від «___» ____________ 2011 року № ______ «Про направлення миротворчого контингенту для участі України в Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго».

Відповідно до Закону України «Про участь України в міжнародних миротворчих операціях», Указ Президента України № _____ від «____» ____________ 2011 року «Про направлення миротворчого контингенту для участі України в Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго» підлягає схваленню Верховною Радою України», - йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, 8 грудня В.Янукович вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект «Про схвалення рішення президента України щодо направлення миротворчого контингенту для участі України у наданні підтримки Операції ООН у Кот-д`Івуарі».

Рада прийняла документ вже наступного дня, 9 грудня. Цього ж дня закон було підписано президентом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі