Янукович направить закон про мови на експертизу

Поділитися
Президент обіцяє визначитися з долею закону про основи державної мовної політики після його детального вивчення та експертизи. "Тільки після того, як я вивчу всі ці питання, я буду мати можливість висловлювати свою точку зору", - зазначив Янукович.

Президент України Віктор Янукович визначиться з приводу закону про основи державної мовної політики після його детального вивчення та експертизи. Про це президент повідомив 4 липня на зустрічі з керівництвом Верховної Ради і фракцій парламентської більшості.

"Все, що належить до повноважень президента в цих питаннях - я їх буду використовувати повністю. Тільки після того, як я вивчу всі ці питання, я буду мати можливість висловлювати свою точку зору і відповідно приймати певні рішення", - цитує слова Януковича його прес -служба.

- Джерело: Янукович безумовно підпише закон про мови

Раніше спікер українського парламенту Володимир Литвин запевнив, що за жодних обставин не підпише закон про мови.

Нагадаємо, 3 липня законопроект про основи державної мовної політики був прийнятий у другому читанні 248 голосами. Як повідомляло ZN.UA, голосування проходило з порушеннями регламенту, більше 2 тисяч поправок до документа були проігноровані.

Документ встановлює, що державною мовою є українська мова, але дозволяє використання регіональних мов і мов меншин, якщо кількість осіб-носіїв цієї мови, що проживають на території, на якій поширена ця мова, становить 10 і більше відсотків від чисельності населення.

Опозиціонери, ряд експертів і громадських активістів переконані, що цей законопроект розширює сферу офіційного застосування російської мови, практично прирівнюючи її до державної.

На знак протесту п'ять опозиційних депутатів оголосили голодування проти прийнятого парламентом закону.

Також 3 липня у Києві біля Українського дому відбулася масова бійка працівників спецпідрозділу «Беркут» з учасниками акції на захист української мови. Акція продовжилася і 4 липня. !zn

Читайте також:

В Україні проходять протести проти прийняття Радою закону про мови

Янукович не виключив дострокових парламентських виборів

Литвин пообіцяв не підписувати закон про мови за жодних обставин

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі