Янукович вирушить до Москви наступного тижня

Поділитися
Президент України має намір провести зустрічі з лідерами держав-учасниць Євразійського економічного співтовариства, під час яких планує обговорити найбільш актуальні питання співробітництва.

Президент України Віктор Янукович 19-20 березня відвідає з робочим візитом Російську Федерацію (РФ).

Зокрема Янукович планує відвідати саміт Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС), в якому Україна має статус спостерігача, повідомляє прес-служба президента з посиланням на голову Адміністрації президента Сергія Льовочкіна.

За його словами, участь президента у цьому заході сприятиме подальшому розвитку взаємовигідного торговельно-економічного співробітництва у двосторонньому і багатосторонньому форматах.

Голова держави має намір також провести зустрічі з лідерами держав-учасниць співтовариства, під час яких планує обговорити найбільш актуальні питання співпраці, що представляють взаємний інтерес, зазначив Льовочкін.

У майбутньому саміті візьмуть участь глави держав - членів ЄврАзЕС (Республіка Білорусь, Республіка Казахстан, Киргизстан, Російська Федерація, Республіка Таджикистан) і держав-спостерігачів при Співтоваристві (Республіка Вірменія, Республіка Молдова, Україна).

Варто зазначити, що візит українського президента до столиці РФ пройде на тлі напружених відносин двох країн у газовій сфері.

Нагадаємо також, що останній раунд перемовин на рівні міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка і голови «Газпрому» Олексія Міллера відбувся у Москві 17 січня цього року. Головним досягненням зустрічі стала домовленість «продовжити перемовини».

До цього у кінці грудня 2011 року до Москви їздили прем'єр-міністр України Микола Азаров і президент Янукович, де вони провели паралельні зустрічі з президентом РФ Дмитром Медвєдєвим і прем'єром Володимиром Путіним. !zn

Читайте також:

Росія і Казахстан покликали Україну в ЄврАзЕС

В ЄврАзЕС досі не знають, чи приїде до них Янукович

Росія заманює Україну в Митний союз дешевим газом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі