Янукович озвучив внутрішні загрози національній безпеці України

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За словами президента, Україна відчуває ускладнення стану економічної та фінансової безпеки, критичне зростання рівня загроз енергетичної безпеки, триває соціально-демографічна криза, зростає загроза у сфері екологічної та техногенної безпеки.

Президент України Віктор Янукович 20 квітня на засіданні комітету з реформування та розвитку Збройних сил України і військово-промислового комплексу озвучив внутрішні загрози національній безпеці країни.

«Далеко не всі загрози для України мають зовнішнє походження. Ми відчуваємо ускладнення стану економічної та фінансової безпеки, критичне зростання рівня загроз енергетичної безпеки, триває соціально-демографічна криза, зростає загроза у сфері екологічної та техногенної безпеки», - сказав Янукович.

Президент назвав "величезною загрозою" корупцію. За словами голови держави, поки в Україні не будуть укріплені демократичні інститути і не буде зменшена корупційна складова, країна не матиме шансів успішно долати виклики сьогоднішнього дня.

Говорячи про зовнішні складові, президент підкреслив, що політика позаблоковості не завадить Україні продовжувати грати свою роль у розвитку системи безпеки у світі.

"Україна і надалі буде розвивати тісні, партнерські відносини з країнами - членами ЄС, Росією, США, Китаєм, іншими сусідніми державами, з країнами СНД, з міжнародними організаціями - ООН, ОБСЄ, НАТО. Ми й далі будемо здійснювати свій внесок у міжнародні заходи з врегулювання криз, миротворчу, антитерористичну і антипіратську діяльність, контроль над озброєнням", - сказав Янукович.

Разом з тим, президент зазначив, що Збройні сили України повинні бути "надійним щитом", який зміг би протистояти будь-якій небезпеці.

У зв'язку з цьому Янукович зазначив, що першочергове завдання - розвиток органів безпеки, перш за все, Збройних сил України. За його словами, на розгляд комітету винесено три проекти документів - концепція реформування Збройних сил, стратегія національної безпеки, військова доктрина.

"Прийняття стратегії національної безпеки та військової доктрини, розгляд концепції реформування НД сьогодні мають надзвичайно важливе значення, оскільки вони є базовими для розробки пакету програмних документів, які будуть визначати політику національної безпеки України у мінливому світі", - підкреслив президент.

Він також зазначив, що прийняття таких документів "стане потужним сигналом незмінності стратегічного курсу України на євроінтеграцію". !zn

Читайте також:

Янукович затвердив річну програму співпраці Україна-НАТО

Кожен десятий українець не доживає до 35 років

Україна пообіцяла Росії не вступати в НАТО

Янукович доручив Клюєву реформування правоохоронних органів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі