Янукович поговорить про Тимошенко з президентом Польщі за дві години до початку Євро-2012

Поділитися
Віктор Янукович завтра зустрінеться з президентом Польщі Броніславом Коморовським за дві години до початку першого матчу Євро-2012 між збірною Польщі та збірною Греції. На зустрічі буде обговорюватися тема Юлії Тимошенко. Вчора Коморовський, готуючись до діалогу з Януковичем, провів навіть тригодинну нараду з експертами і політиками, які займаються питаннями України.

Президент Польщі Броніслав Коморовський завтра, 8 червня, перед урочистим відкриттям фінальної частини чемпіонату Європи з футболу планує провести переговори з президентом України Віктором Януковичем.

Зустріч президентів запланована за 2,5 години до початку першого матчу Євро-2012, який глави держав також планують подивитися. "Зустріч запланована на 15.30", - йдеться в повідомленні.

Вчора Коморовський провів тригодинну нараду з експертами і політиками, які, зокрема, займаються питаннями України. "Тема України є дуже важливою для Польщі. Президент активно залучений до наближення українців до цінностей західного світу", - сказала прес-секретар глави Польської держави Анна Тшаска-Вечорек.

Вона зазначила, що "однією з дуже важливих тем" у польсько-українських відносинах є справа колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Читайте: Туск назвав візит Януковича до Варшави на Євро-2012 «природним, але некомфортним»

Нагадаємо, Коморовський разом з Януковичем планує бути присутнім на закритті Євро-2012 в Києві 1 липня.

Як відомо, Коморовський з моменту арешту Тимошенко у серпні минулого року закликає Януковича внести зміни до законодавства, які б зробили неможливим кримінальне переслідування політиків за політичні рішення, зазначаючи, що ця практика не відповідає стандартам Європейського Союзу, до якого хоче приєднатися Україна. У свою чергу, представники української влади вважають правомірним засудження Тимошенко, провладна парламентська більшість кілька разів відмовлялася приймати відповідні зміни до Кримінального кодексу. !zn

Читайте також:

Лідерів ЄС закликали під час Євро-2012 вимагати звільнення Тимошенко

Президент Польщі побоюється, що Україна піде на Схід

Польща назвала загрозою для подальшого зближення з ЄС внутрішню ситуацію в Україні

Про санкції щодо української влади заговорили навіть партнери Партії регіонів у Європарламенті

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі