Янукович пообіцяв скористатися паузою у відносинах з ЄС для "будівництва Європи всередині країни"

Поділитися
Глава української держави підкреслив, що в Україні розуміють, що євроінтеграція - це не просто вступ до елітного клубу.

Україна скористається паузою у відносинах з Євросоюзом і буде будувати Європу всередині країни, заявив президент Віктор Янукович.

"Розширення (ЄС) - це перспектива. Ми за те, щоб була перспектива і в Європи, і в України. Ми скористаємося цією паузою і будемо будувати Європу в Україні", - заявив Янукович 5 червня на пленарній сесії "Майбутнє європейської інтеграції" регіонального саміту Всесвітнього економічного форуму у Стамбулі.

При цьому глава української держави підкреслив, що в Україні розуміють, що євроінтеграція - це не просто вступ до елітного клубу.

"Перш за все, це домашнє завдання і ми добре розуміємо, що від України багато що залежить", - підкреслив Янукович.

Крім того, він зазначив, що в Україні також розуміють, що рішення про розширення ЄС загальмувалося не тільки для України, а й, наприклад, для Туреччини: "На нашу думку, це помилкове рішення, хоча пауза, яка зараз є, можливо, вона піде на користь і Україні, і Європі".

Читайте: Тейшейра заперечив Януковичу: ЄС не потрібна пауза у підписанні угоди про асоціацію

Говорячи про те, що Україна буде будувати Європу всередині країни, Янукович зауважив, що мова йде про ті правила, які були б привабливими для партнерів України у світі.

"Ми добре розуміємо, що тільки інноваційно-інвестиційна модель розвитку України дасть нам перспективу і можливість піднімати рівень економіки, а значить і рівень життя людей і скорочувати відстань між багатими і бідними", - заявив президент.

Як повідомлялося, ще 11 травня на зустрічі з президентом Молдови Ніколає Тімофті у Києві глава української держави висловив думку, що пауза у відносинах між Україною та ЄС піде на користь обом сторонам.

У той же час, в Євросоюзі заявили, що проти паузи у відносинах з Україною, однак ЄС на поточний момент не буде готовий підписати угоду про асссоціацію, якщо таке питання буде поставлено. «Але це не означає, що ми хочемо щось відкладати. До чого нам пауза? У нас немає ані найменших сумнівів у важливості цієї угоди як для ЄС, так і для України. І я впевнений, що для переважної більшості українців також немає необхідності в якійсь паузі, адже вони лише виграють від цього договору. Інша справа, що в Україні є певні люди, для яких ця угода невигідна. І ось вони справді нічого не втрачають, якщо з'являється пауза», - заявив глава представництва Європейської комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра. !zn

Читайте також:

Новим послом ЄС в Україні замість Тейшейри призначено поляка Яна Томбінського

МЗС запропонував Брюсселю визначитися, де б він хотів бачити Україну

Євросоюз стурбований деградацією принципу верховенства права в Україні

ЄС поставив перед Україною три умови для повернення до колишніх відносин

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі