Янукович привітав Обаму з перемогою

Поділитися
Януковича тішить, що американський народ підтвердив свою довіру Обамі - він зможе продовжити свої реформи. Український президент сподівається, що "відносини стратегічного партнерства" між Україною та США не зійдуть "на нівець".

Президент України Віктор Янукович привітав Барака Обаму з переобранням на посаду президента Сполучених Штатів Америки, повідомили в прес-службі глави української держави в середу, 7 листопада.

- Перемога Обами спричинила зниження курсу долара

«Довіра Вам особисто і курсу Вашої Адміністрації, яку підтвердив американський народ, має бути надійною запорукою успішної реалізації започаткованих Вами реформ і ефективного подолання сучасних викликів, що стоять перед США», - йдеться у привітанні Януковича.

Він висловив переконання, що під час другої президентської каденції Обами відносини стратегічного партнерства між Україною і США продовжать плідно розвиватися у дусі дружби, взаєморозуміння і конструктивного співробітництва на благо народів обох країн.

Янукович також побажав Обамі міцного здоров'я і нових успіхів у відповідальній державній діяльності.

Нагадаємо, під час своєї попередньої зустрічі з Обамою Янукович розмовляв з ним про вибори - у США і в Україні. Тоді Янукович побажав Обамі "звичайно, удачі" і не висловив сподівання, що вибори в Україні «будуть визнані демократичними».

Відзначимо, що у серпні минулого року, коли Янукович привітав Обаму з 50-річчям, український президент запросив Обаму відвідати Україну у зручний для нього час. Однак у посольстві США відразу ж відповіли, що «візит президента у цей час неможливий взагалі». У свою чергу колишній посол США в Україні Стівен Пайфер також висловив думку, що візит Януковича до Вашингтона або Обами до Києва практично неможливий через згортання демократії в Україні.

Ще влітку 2011 року стало відомо, що Україна веде переговори зі США про можливість організації візиту Обами в Україну. Про це стало відомо зі слів чинного посла США в Україні Джона Теффта. !zn

Читайте також:

Обама до Януковича приїжджати не збирається

Колишній посол США в Україну: Януковича не хочуть бачити у Вашингтоні

Мітт Ромні визнав поразку на виборах президента США

Обама пообіцяв Америці настання кращих часів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі