Янукович вважає, що спекуляції на мовній тематиці «породжують конфліктогенні атмосферу в суспільстві»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Політичні спекуляції на мовній, культурній, історичній, релігійній тематиці перешкоджають національної консолідації і породжують конфліктогенну атмосферу в суспільстві, заявив Віктор Янукович у своєму щорічному посланні до Верховної Ради в день прийняття закону про мовну політику Кивалова-Колесниченко.

Президент України Віктор Янукович заявив у своєму щорічному посланні до Верховної Ради, що спекуляції на мовній тематиці є серйозною перешкодою на шляху до національної консолідації.

Звертається український президент і до проблем спекуляцій у мовній, культурній, релігійній та історичній сферах.

"Політичні спекуляції на мовній, культурній, історичній, релігійній тематиці. Вони є серйозною перешкодою на шляху до національної консолідації, породжують конфліктогенну атмосферу в суспільстві", - заявив президент.

- Верховна Рада ухвалила скандальний закон про мови (відео)

Янукович вважає за необхідне створення нової концепції гуманітарної політики в Україні.

"Ціннісним і світоглядним орієнтиром державної політики, ядром майбутньої нормопроектувальної роботи органів влади в гуманітарній сфері має стати нова концепція гуманітарної політики", - зазначив президент.

На думку Януковича, ухвалення цього стратегічного документа дасть суспільству розуміння того, якими мають бути ключові параметри архітектоніки кожного з секторів гуманітарного простору України.

- Регіонали задоволені голосуванням за закон про мови: Ми їх розвели, як кошенят


Президент зазначив, що курс на вироблення та реалізацію нової ефективної гуманітарної політики не можливий без відповідного впровадження європейських стандартів у правовому забезпеченні вітчизняної гуманітарної сфери.

"Ключовим пріоритетом модернізації нормативно-правової бази має стати якісно нове змістовне наповнення не тільки законів, але і підзаконних актів, виданих на їх виконання", - відзначається в посланні.

У тексті йдеться про необхідність завершення громадського обговорення проекту концепції гуманітарного розвитку України до 2020 року, розробленого українськими науковими діячами спільно з робочою групою громадської гуманітарної ради при президенті України.

Згадав Янукович і про істотні проблеми із захистом національної культурної спадщини, з наповненням власного інформаційного простору вітчизняним продуктом, що негативно впливає на затвердження європейської ідентичності українців.

Нагадаємо, Рада прийняла в цілому скандальний закон про основи державної мовної політики, який розширює сферу застосування російської мови. Близько 2 тисяч поправок, внесених у документ до другого читання, були просто проігноровані парламентською більшістю. !zn

Читайте також:

П'ять депутатів оголосили голодування через закон про мови (фото)

При прийнятті мовного закону «було порушено все, що можна порушити», - опозиція


Колесниченко назвав львівсько-галицький діалект «відрижкою»

Глава адміністрації Путіна: Закон про російську мову піде Україні на користь


У Раді знайшли спосіб обійти закон про регіональні мови

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі