Янукович вважає Тимошенко єдиною перешкодою на шляху України до ЄС

Поділитися
Президент відзначив одностайність української влади та опозиції в питанні євроінтеграції України.

Президент України Віктор Янукович заявляє, що жодна попередня українська влада не зробила більше для євроінтеграції держави, ніж нинішня, а єдиною перешкодою на шляху євроінтеграції України є ситуація навколо екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

За словами глави української держави, чинна влада не словами, а ділом докладає всіх зусиль для просування України до Євросоюзу.
"У мене є всі моральні підстави сказати, що все, що ми робимо зараз, є ефективно, і єдиною перешкодою на цьому шляху в нас постало питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко", - сказав Янукович у своєму виступі на бізнес-ланчі, організованому в рамках 48-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Як повідомляє прес-служба глави української держави, при цьому він зазначив про одностайність української влади та опозиції в питанні євроінтеграції України й підкреслив, що з цієї причини є прихильником відділення цього питання від ситуації навколо Тимошенко.
"В Україні склалася така політична ситуація, що сьогодні й влада, й опозиція є прихильниками продовження євроінтеграції. Є тільки, як кажуть, політична метушня така, як і в кожній країні під час політичних змагань. А в який бік рухатися - розбіжностей немає", - зазначив Янукович.

Президент України подякував Єврокомісії, що була партнером України в питаннях євроінтеграції, за спільну роботу й зазначив, що йшлося, зокрема про укладення угоди про створення зони вільної торгівлі між Україно та ЄС. "Ми пройшли величезний шлях у питаннях безвізового режиму", - зазначив Янукович. За його словами, за півтора-два місяці буде завершений перший етап виконання відповідної дорожньої карти, після чого Україна буде готова приступати до другого етапу. "Ми також пройдемо цей етап рішуче", - заявив глава держави.

Янукович подякував Східному комітету німецької економіки за ініціативу, яку він постійно виявляє у відносинах з Україною, й, зокрема, за заяву Комітету від 12 жовтня 2011 року із закликом до ЄС укласти Угоду про асоціацію з Україною. !zn

Читайте також:

Розвідка США: Демократія в Україні перебуває в облозі

Опозиція знову спробує скасувати «статті Тимошенко»

Президент Європарламенту: Янукович повинен помилувати Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі