Янукович таємно поповнив свій автопарк чотирма броньованими «Мерседесами»

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Автопарк Держуправління справами при президенті України поповнився чотирма броньованими Mercedes-Benz S-600 вартістю від 350 тис. до 500 тис. доларів кожний. Відповідне розпорядження не було офіційно оприлюднено - його оголосили «інформацією з обмеженим доступом».

Кабінет міністрів зобов'язав митницю передати Держуправлінню справами при президенті України чотири конфіcкованних броньованих Mercedes-Benz S-600 Guard. Про це свідчить розпорядження Кабміну № 237-р від 2 квітня, текст якого є у ZN.UA.

Судячи з кузовним номерами, всі автомобілі 2008 року, в зв'язку з чим коштують вони набагато дешевше нових - від 350 тис. до 500 тис. доларів.

Кореспондент ZN.UA спробував розібратися, чому текст розпорядження не тільки не був офіційно опублікований, але навіть не був «засвічений» його номер. Відповідь знайшлася швидко. На прохання ZN.UA надати текст розпорядження секретаріат Кабміну відповів відмовою, мотивувавши це тим, що «згідно із законодавством, текст розпорядження віднесений до категорії інформації з обмеженим доступом».

Оскільки подібні обмеження регулює Закон «Про доступ до публічної інформації», ZN.UA звернулося до фахівців.

Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко прокоментував відповідь Кабміну: «Текст цього розпорядження мав бути опублікований на сайті КМУ. До цього його зобов’язує п. 2 ч. 1 ст. 15 ЗУ «Про доступ до публічної інформації». Але Кабінет міністрів постійно порушує зазначену норму, не оприлюднюючи більшості прийнятих ним актів. Відмова надати копії розпорядження видається необґрунтованою, оскільки інформація не може просто належати до категорії обмеженого доступу».

«Кабмін мусить пояснити, до якої з підкатегорій обмеженого доступу належить (службова, таємна) і чому. Якщо в розпорядженні і є якась службова інформація, то вона все-таки має бути оприлюднена з купюрами (наприклад, коли є підстави, модель авто може не зазначатися, тільки марка, можливе вилучення номерів кузова)», - зазначив юрист.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Олексія Шалайського та Юрія Ніколова «Янукович оновив парк броньованих «Мерседесів». !zn

Читайте також:

Кабмін ввів ліміт на службові автомобілі чиновників

МОЗ підтвердило, що Богатирьова роз'їжджає по бутіках на службовому авто (відео)

Невідомі спонсори подарували одеській міліції 53 джипи (фото)

Президент Франції Олланд поїхав на саміт ЄС до Брюсселя на звичайному поїзді

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі