Янукович впевнений, що звинувачувати Україну немає в чому

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Президент Віктор Янукович заявив, що прийде час, коли злочини, за які засудили Юлію Тимошенко, будуть розглядатися у політичній площині, а зараз мова йде про виконання нині існуючого законодавства.

Президент України Віктор Янукович допускає, що в майбутньому в Україні не буде кримінальної відповідальності за політичні рішення.

"Прийде той час, коли подібного роду злочини будуть розглядатися у політичній площині", - сказав Віктор Янукович у п'ятницю в Давосі під час 8-го українського ланчу, організованого Фондом Віктора Пінчука, додавши, що українське законодавство поки до цього не готове.

"Що стосується питання, з якого її (екс-прем'єра України Юлію Тимошенко) вже засуджено, це питання, звичайно, суперечливе", - підкреслив він.

У той же час він зазначив, що зараз мова йде про виконання нині існуючого законодавства і "звинувачувати Україну у чомусь було б неправильно".

Президент нагадав, що Україна йде шляхом реформ, у тому числі судової, правової.

Говорячи про зміну Кримінально-процесуального кодексу, він зазначив, що все залежатиме від Верховної Ради, де вже знаходиться проект цього документа.

Торкаючись інших кримінальних справ щодо Юлії Тимошенко, Віктор Янукович зазначив, що раніше ці справи розглядалися судами різних інстанцій, а також американськими, російськими судами.

"Українська частина цих злочинів, які скоювали різні люди, пов'язані так чи інакше з Юлією Тимошенко, вони не розглядалися українськими судами", - зазначив Віктор Янукович.

За його словами, зараз прийшов час для їхнього розгляду.

"І їх буде передано до судів найближчим часом", - підкреслив він.

Нагадаємо, голова фракції соціалістів, яка є союзниками ПР в Європейському парламенті, Андреас Гросс назвав Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та Валерія Іващенка політичними ув'язненими. А також він заявив, що президент Віктор Янукович «особисто діяв як суддя».

Як відомо, парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про стан демократії в Україні. У разі невиконання прийнятих у документі рекомендацій, асамблея введе санкції проти країни. Головна вимога ПАРЄ - звільнити членів колишнього уряду. !zn

Читайте також:

ПАРЄ прийняла резолюцію щодо України і буде застосовувати санкції у разі її невиконання

Голова європейських соціалістів назвав Тимошенко політв'язнем, а Януковича суддею

Україна у трійці країн за кількістю порушень прав людини

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі