Янукович впевнений, що після виборів відносини України з країнами ЄС і США відновляться

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Глава держави вважає, що після парламентських виборів-2012 будуть відновлені відносини з багатьма країнами Європейського Союзу та зі США, тому що Україна проходить черговий тест на зрілість.

Президент України Віктор Янукович сподівається, що після парламентських виборів до України не буде претензій в плані дотримання демократичних стандартів.

"Закінчаться вибори, почнуться нові відносини, відновлені відносини з багатьма країнами Європейського Союзу та зі США, тому що Україна проходить сьогодні черговий тест на зрілість. Тому ці вибори не повинні бути гіршими за минулі", - сказав Янукович.

Відповідаючи на запитання українських журналістів про його оцінку резолюції Сенату США у зв'язку зі справою екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, Янукович зазначив, що до подібного роду резолюцій слід ставитися серйозно.

"Безумовно, нам треба ставитися до всіх подібного роду резолюцій серйозно. Але ми також знаємо оцінки та Державного департаменту, і Білого Дому. Вони трохи різняться", - підкреслив президент.

У той же час, глава української держави зазначив, що "не нам давати оцінку американському Сенату", це справа громадян Америки.

"Я відверто скажу, ми розраховуємо на те, що після виборів, ми до цього будемо ставитися дуже принципово (дотримання Закону про вибори народних депутатів України-ред.) ... і, безумовно, ми будемо прагнути до того, щоб вибори були чесними", - додав український президент.

Разом з тим, він зазначив, що багато чого буде залежати і від самих учасників виборів. "Це людський чинник, але що стосується влади, влада більше, ніж будь-хто зацікавлена в тому, щоб вибори були оцінені як чесні, прозорі і демократичні", - сказав він. !zn

Читайте також:

У Януковича в США є шанс побачитися з Обамою

Семостійний Янукович

США проти санкцій відносно української влади, але можуть передумати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі