Виліт Януковича вчора «затримав» командир екіпажу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Рішення відмовитися від вильоту президента України Віктора Януковича до Вроцлава у призначений час через погодні умови прийняв командир українського екіпажу. Про це повідомили в польському аеропорту.

У диспетчерській аеропорту у Вроцлаві на запит видання «Коммерсант-Украина» відповіли: "Рішення відмовитися від вильоту прийняв командир українського екіпажу, ґрунтуючись на інформації про погодні умови, що була у нього".

Пізніше в АП запропонували іншу версію події - нібито президентський борт міг приземлитися, але "не було впевненості у можливості злетіти". "Не сидіти ж там сім днів", - заявило джерело в АП.

Проте в Польщі цю версію також категорично спростували. "У нас не було обмежень, що стосуються вильоту літака з Вроцлава до Києва", - заявив представник аеропорту, додавши, що періоди нульової видимості не вплинули на роботу аеропорту в цілому.

Після обіду борт N1 все ж вилетів з Києва до Вроцлава. Лідери Польщі та Німеччини дочекалися В.Януковича, почавши перемовини з ним із п'ятигодинним запізненням. Зустріч тривала близько години і пройшла у форматі "один на один" - до зали не було допущено ані послів, ані представників президентських адміністрацій. Після її завершення Віктор Янукович підтвердив, що мова йшла про вплив ситуації в Україні, зокрема справи Ю.Тимошенко, на перспективи європейської інтеграції.

Нагадаємо, вчора вранці В.Янукович не зміг вилетіти до Польщі через туман. Федеральний президент Німеччини Крістіан Вульф з цього приводу сказав: «Я переконаний, що ще й для України туман спаде, розсіється».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі