Янукович поспівчував Тимошенко і побажав їй якнайшвидшого завершення судів

Поділитися
Президент України висловив співчуття екс-прем'єру Тимошенко, яка проходить курс лікування в Центральній клінічній лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові, а також побажав їй якнайшвидшого завершення судових процесів

Президент Віктор Янукович співчуває колишньому прем'єр-міністру, лідеру партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» Юлії Тимошенко і бажає їй якнайшвидшого завершення судових процесів. Про це він сказав у інтерв'ю німецькому виданню SUPERillu.

«Звичайно, я співчуваю Тимошенко як людина. Але йдеться не тільки про співчуття. Я їй бажаю, щоб якомога швидше завершився процес і суд прийняв справедливе рішення», - сказав президент.

До того ж Янукович підкреслив, що Україна прислухалася до думки іноземних партнерів щодо забезпечення лікування екс-прем'єру, залучила американську юридичну компанію Skadden для незалежної оцінки судового процесу над Тимошенко, а також продовжує реформувати застаріле законодавство в судовій сфері.

Він також зазначив, що вітає створення наглядової місії Європейського парламенту на касацію Тимошенко під керівництвом колишнього Президента Польщі Александра Кваснєвського та колишнього президента Європарламенту Пета Кокса. «Ми підтримуємо ініціативу президента Європарламенту Мартіна Шульца здійснити незалежне розслідування... під керівництвом колишнього президента Польщі Олександра Кваснєвського і колишнього президента Європарламенту Пета Кокса», - сказав президент.

Янукович запевнив, що після завершення судових процесів намагатиметься діяти гуманно щодо Тимошенко.

Раніше Янукович заявив про те, що хоче помилувати Тимошенко. Адвокат, колишній захисник Тимошенко Микола Титаренко вважає цинічною заяву Януковича про те, що він хоче її помилувати.

На його думку, Янукович може помилувати Тимошенко в найкоротший термін шляхом зміни його указу від 2010 року, яким визначено порядок помилування. Міністр юстиції Олександр Лавринович уважає, що помилування Тимошенко неможливе без її особистого прохання щодо цього.

Читайте також:

Україна не виконуватиме рішення іноземного суду за позовом Тимошенко, - Мін’юст

Тимошенко готова погодитися на помилування, але свою провину не визнає

Для Тимошенко в суді щодо ЄЕСУ створять комфортні умови

Тимошенко займалася криміналом, але Щербаня не «замовляла», - Чорновіл

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі