Територіальна суперечка розгорається: Японські активісти висадилися на острові, який Китай вважає своїм

Поділитися
© Reuters
Японці висадилися на одному з островів архіпелагу в якості відповідного жесту на аналогічний вчинок, здійснений у кінці цього тижня китайськими активістами.

Група японських активістів у складі не менше дев'яти осіб висадилася вранці 19 серпня на одному з спірних з Китаєм островів Сенкаку (китайська назва - Дяоюйдао).

У цей момент неподалік від островів знаходилися як мінімум три кораблі японської берегової охорони. Після завершення своєї акції кілька японських активістів спробували залишити острів і повернутися на свої судна, але були затримані японськими митниками.

До групи активістів входили кілька японських парламентарів і політиків.

Японці висадилися на одному з островів архіпелагу в якості відповідного жесту на аналогічний вчинок, здійснений в кінці цього тижня китайськими активістами. 15 серпня 2012 п'ятеро китайців були арештовані японською поліцією за те, що вони висадилися на одному з островів спірного архіпелагу і розгорнули там прапор КНР.

Японія стверджує, що займає острови з 1895 року, а в Пекіні нагадують, що на японських картах 1783 і 1785 років Дяоюйдао позначено як китайську територію. Після Другої світової війни острови перебували під контролем США і були передані Японії в 1972 році. На Тайвані і в континентальному Китаї вважають, що Японія утримує острови незаконно. Японія відзначає, що Китай і Тайвань стали претендувати на острови з 1970-х років, коли з'ясувалося, що їх акваторія багата корисними копалинами. !zn

Читайте також:

Відносини Китаю і США є зараз найміцнішими в історії, - Клінтон

В Японії прем'єр і голова Мінфіну розійшлися у поглядах на санкції проти Ірану

Росія і США закликали КНДР не загострювати ситуацію на Корейському півострові

Китай, Японія і Південна Корея домовилися розпочати переговори про створення зони вільної торгівлі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі