Яценюк пообіцяв, що нова Рада запрацює тільки після вирішення питання з «кнопкодавами»

Поділитися
© frontzmin.ua
Чужими картками в Раді прийняли Харківські угоди, пенсійну реформу та Податковий кодекс. Опозиція готова покласти цьому край, хоча й розуміють, що регіонали і Янукович будуть цьому опиратися.

Народний депутат Арсеній Яценюк (НУНС) заявив, що новообраний парламент не почне роботу, поки не буде прийнято положення про особисте голосування народних депутатів.

«Вчора ми чітко представили свою позицію і задекларували, що новий парламент почне свою роботу тільки в одному випадку - якщо буде виконуватися базова конституційна стаття - особисте голосування», - сказав Яценюк журналістам.

Він зазначив, що саме у результаті неособистого голосування нинішнім парламентом було прийнято Харківські угоди, пенсійна реформа, Податковий кодекс, змінено закон про основи національної безпеки і оборони, закон про основи державної мовної політики, а також продовжено термін повноважень Верховної Ради.

За словами Яценюка, неособистим голосуванням було прийнято близько 800 законів, які не відображають волевиявлення українців. На переконання Яценюка, це потрібно припинити.

Яценюк вважає, що це кардинально змінить розклад сил у Верховній Раді. «Перестануть торгувати картками і передавати їх як кредитні картки», - додав він.

Яценюк переконаний, що Партія регіонів і президент Віктор Янукович докладуть всіх зусиль, щоб депутати не голосували особисто.

«Тому що особисте голосування і виконання Конституції означає втрату контролю Президентом над Верховною Радою. Верховна Рада України перестає бути іграшкою або підрозділом Банковій», - додав він.

Як повідомлялося, на засіданні підготовчої депутатської групи 22 листопада представники «Батьківщини», «УДАРу» і «Свободи» наполягали на тому, щоб на перше засідання нової ВР було винесено першим питання про персональне голосування у сесійній залі кожного народного депутата.

Вони також наполягали на тому, щоб на сьогоднішньому засіданні підготовчої групи було прийнято рішення про необхідність персонального голосування.

Після відмови приймати це рішення представники опозиції покинули залу засідань. !zn

Читайте також:

Опозиція готова вирішити питання з «кнопкодавами» фізичною силою

Регіонали запевняють, що готові голосувати персонально

Опозиція залишила засідання групи з підготовки роботи нової Ради

Литвин запропонував заборонити в Раді парасольки і яйця

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі