Яценюк вимагає від Азарова озвучити реальні цифри статистики

Поділитися
Статистичні дані свідчать про глибоке падіння економіки. Азаров просто повинен озвучити ці цифри у Верховній Раді. У День вчителя Яценюк нагадав регіоналам, що «2+2 завжди 4, а не три або 2,5».

Партія регіонів довела Україну до фактичного банкрутства. Про це на прес-конференції в Дніпропетровську заявив один з лідерів Об'єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що зовнішній борг України зріс майже вдвічі з 34 млрд дол (останній показник під час прем'єрства Юлії Тимошенко) до 62 млрд дол

«У День вчителя я хочу звернутися до регіоналів, щоб вони пройшли початкову школу. І побачили прості арифметичні рішення, що 2+2 завжди 4, а не три або 2,5», - підкреслив Яценюк.

Він нагадав, за минулий місяць обсяги промислового виробництва в Україні знизилися на 5%.

- Падіння ВВП України призвело до рекордного зниження індексу довіри інвесторів

«Побачите, що четвертий квартал цього року буде мінусовим за темпами зростання ВВП», - сказав він.

Він також зазначив, що за минулий місяць обсяги золотовалютних резервів України зменшилися на 700 млн дол, а за останній рік - на 10 млрд дол

Яценюк підкреслив, що дефіцит платіжного балансу в Україні скоротився більш ніж втричі - з 16 млрд дол до 5 млрд дол. За його словами, «валюти з України виходить на 15 млрд дол більше, ніж заходить».

«Я вимагаю, щоб Азаров прийшов у Верховну Раду і, принаймні, повторив ці цифри, які розміщені на сайті Держкомстатистики. Якщо в нього цих цифр немає, я йому напишу і передам», - зазначив Яценюк.

Він також нагадав, що наступний 2013 стане піковим в Україні із зовнішніх виплат запозичень, і без кредитів Міжнародного валютного фонду країна не обійдеться.

«Американці (МВФ) дадуть кредити лише в двох випадках - демократичність виборів до парламенту. Авторитарним режимам кредити не дають. Друга умова - нова, кардинальна, навіть радикальна зміна в економіці, нова якість економічної політики», - зазначив Яценюк.

За його словами, якщо Об'єднана опозиція переможе на виборах, то перед нею постануть виклики вражаючих розмірів як в політиці, так і в економіці. Зокрема, в економіці ситуація «на порядок гірше, ніж азіатська криза 1998 року». «Можна відійти в сторону - нехай воно все завалиться. Але чи підніметься країна?» - сказав він. !zn

Читайте також:

Регіонал підрахував, що якщо 2 помножити на 12, вийде де-то30-50

Азаров у Facebook розповів анекдот про мужика і ящик горілки

Азаров пообіцяв відновити престиж професії вчителя

Пенсіонерка в аптеці розповіла Азарову про зниження цін

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі