Яценюк запропонував Раді ввести в дію сенсорну кнопку

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У пояснювальній записці до проекту постанови наголошується, що значна частина народних депутатів передають своєї картки для голосування іншим депутатам, що є неприпустимим.

Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк вніс до Верховної Ради проект постанови «Про забезпечення функціонування модернізованого програмно-технічного комплексу-системи «Рада», що передбачає використання сенсорної кнопки».

Документ зареєстровано в парламенті під №1100 у п’ятницю, 14 грудня.

У пояснювальній записці до проекту постанови наголошується, що значна частина народних депутатів передають своєї картки для голосування іншим депутатам, що є неприпустимим з точки зору Основного закону. «Цим самим відбувається спотворення волевиявлення виборців, які довірили свої голоси окремим народним депутатам України, і, як наслідок, можна говорити, що рішення, прийняті таким шляхом, є неконституційними», - підкреслено в документі.

Арсеній Яценюк наголошує, що введення в експлуатацію системи «Рада» є одним із дієвих способів унеможливити голосування замість народного депутата іншою особою.

Проектом пропонується ввести в експлуатацію модернізований програмно-технічний комплекс-систему «Рада», що передбачає реєстрацію та голосування народних депутатів на пленарних засіданнях Верховної Ради за допомогою сенсорної кнопки, а також доручити Апарату Верховної Ради забезпечити відповідно до технічних вимог експлуатацію системи «Рада» під час пленарних засідань.

Голова фракції «Батьківщини» пропонує не нараховувати виплати народним депутатам за участь у засіданнях Верховної Ради в разі відсутності їх електронної реєстрації за допомогою сенсорної кнопки.

«Прийняття акта дозволить вирішити проблему особистого голосування та присутності на пленарних засіданнях народних депутатів України, а відповідно дотримання норм Конституції України та Регламенту Верховної Ради України», - наголошено в пояснювальній записці.


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі