Яценюк вважає, що веб-камерами на дільницях влада спробує залякати виборців

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Оснащення веб-камерами виборчих дільниць на парламентських виборах переслідує дві мети - розпил 1 млрд грн і спроба залякати виборців, вважає Яценюк.

Встановлення веб-камер на виборчих дільницях підірве демократичність виборів. Про це глава Ради Об'єднаної опозиції «Батьківщина», лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк заявив під час зустрічі з президентом Парламентської асамблеї НАТО Карлом Ламерсом в середу, 4 липня.

На питання президента ПА НАТО про рішення парламенту про виділення коштів на закупівлю веб-камер для виборчих дільниць, Яценюк відповів: «Такий акт має дві мети. Перша - залякати виборців, влада буде знати про те, хто і як голосує. Друга - вкрасти з бюджету кошти. І це не має нічого спільного з прозорими і чесними виборами».

Він звернувся до колег з Парламентської асамблеї НАТО, ОБСЄ і БДІПЛ (Бюро демократичних інститутів і прав людини) з тим, що таке рішення є надтривожним сигналом: «Встановлення цих камер однозначно підірве демократичність виборів».

Президент Парламентської асамблеї НАТО перебуває в Україні з офіційним візитом. У вівторок він відвідав Юлію Тимошенко у лікарні в Харкові. У середу він провів також зустрічі з президентом, прем'єр-міністром, головою Верховної Ради і міністром закордонних справ України.

Нагадаємо, що в середу, 5 липня, Верховна Рада виділила з держбюджету майже 1 млрд грн на оснащення виборчих дільниць веб-камерами. !zn

Читайте також:

Рада вирішила обладнати виборчі дільниці веб-камерами майже на мільярд гривень

Яценюк заявив про завершення об’єднання опозиції під прапором «Батьківщини»

Всі виборчі дільниці на парламентських виборах будуть обладнані відеокамерами

До Верховної Ради потрапляють 4 партії, Тягнибок - на межі прохідного бар'єру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі