Ющенко готовий йти на вибори за списком опозиції, хоча в нього і не вірить

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Віктор Ющенко не вірить в об'єднання опозиції, однак готовий йти на вибори в єдиному опозиційному списку.

Екс-президент України Віктор Ющенко не буде балотуватися у депутати Верховної Ради у мажоритарному округу, але готовий йти на вибори за списком об'єднаної опозиції.

«Я вирішив для себе, що йти по округу не можу, тому що це слабка позиція. Вона б свідчила про те, що я подбав про себе, знайшов округ, де пройду, і мене не цікавить, що буде з моєю політичною силою. Я для себе поставив питання по-іншому. Моя й інші політичні сили пройдуть процес консолідації і виступлять як єдина політична платформа. Я ж буду присутнім в тому місці і в тій якості, які виявляться необхідними для цього політичного руху. Буде це перший номер у списку, або сто перший, чи взагалі ніякий - я прийму будь-яку відповідь на це питання», - сказав Ющенко в інтерв'ю Weekly.ua.

У той же час, відповідаючи на питання, чи можливе об'єднання опозиції перед виборами, Ющенко заявив:

«Я не вважаю це можливим. До початку виборчої кампанії залишилося кілька місяців, і навколо чого ж відбувається консолідація? Навколо того, чи можна зробити єдиний список. А ось те, що ми не можемо сформулювати наші ідеї так, щоб вони були прийнятні для п'ятдесяти відсотків українського суспільства, нікого не хвилює. Будувати політичні змагання виключно на критиці влади, на тому, що у нас сьогодні все не так, хоч це і неправда, - не варто. Переконаний, що політика, і економічна, і соціальна, створюється не одним прем'єром, і не одним міністром, і не за один рік. Головне сьогодні - формування загальнонаціонального діалогу з тез, які роблять нас українцями. І головна проблема в тому, що я не чую такого діалогу з боку влади».

Окрім того, Ющенко відмовився відповідати на питання, чи має намір він балотуватися на наступних президентських виборах.

«Нецікаве питання, я не хочу на нього відповідати. Шановні, я молодий, проте вже побував на всіх головних посадах у цій країні. І якщо є можливість далі експлуатувати це ім'я для України, даю слово, я буду його експлуатувати», - повідомив екс-президент.

Нагадаємо, що за останніми даними соцопитувань, рейтинг партії Ющенка «Наша Україна» - 0,4%. Президентський рейтинг самого Ющенка - 0,8%. !zn

Читайте також

Комуніст Симоненко вимагав розстріляти Ющенка

Кравчук: З Ющенка - такий президент, як з мене курка

ГПУ відмовилася заводити кримінальну справу на Ющенка за надання неправдивих свідчень

Ющенко вирішив балотуватися до Ради за партійним списком

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі