З 18 жовтня набуває чинності заборона на публікацію соцопитувань. Останні рейтинги партій

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Українські соціологічні компанії вже оприлюднили результати останніх опитувань про вподобання українців на виборах до Верховної Ради. Соціологи будуть проводити опитування аж до дня виборів, але вони будуть закритими.

З 18 жовтня в Україні, згідно із законодавством, забороняється публікувати результати соціологічних опитувань. За останніми опитуваннями соціологів, найбільшу підтримку на виборах отримає Партія регіонів, інтрига за друге місце розгортається між "Батьківщиною" і "УДАРом", у "Свободи" є шанси потрапити в парламент.

Українські соціологічні компанії вже оприлюднили результати останніх опитувань про вподобання українців на виборах до Верховної Ради. Соціологи будуть проводити опитування аж до дня виборів, але вони будуть закритими.

Генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Панніото відзначає, що в європейських країнах ембарго на публікації вводиться за 1-2 дні до виборів.

"Згідно із законодавством, забороняється оприлюднювати результати опитувань за 10 днів до виборів. Тобто, в середу публікувати рейтинги ще можна, а чи можна 18 жовтня - складно сказати, залежить від того, рахувати 10 днів включно чи ні", - сказав директор соціологічної служби "Рейтинг" Олексій Антипович.

Опитування, проведене напередодні виборів групою "Рейтинг" показало, що перемогу в парламентських перегонах здобула б Партія регіонів, за яку готові проголосувати 23% респондентів. Приблизно рівна кількість виборців підтримують "УДАР Віталія Кличка" і "Батьківщину". 12,8% проголосували б за Комуністичну партію України, 6% - за "Свободу", 3,1 підтримали б партію Наталії Королевської "Україна - вперед".


Опитування TNS Ukraine показало, що у Партії регіонів 33% симпатиків серед опитаних українців, у "Батьківщини" - 24%, у "УДАРу" - 16%, у КПУ - 12%. !zn

Читайте також:

УДАР обігнав «Батьківщину» в передвиборчих перегонах

Лише 3,5% українців готові протестувати проти згортання демократії

Українці не вірять, що новий парламент щось змінить

Об'єднана опозиція розраховує на 30% голосів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі