З фракції НУНС вигнали двох депутатів, які підтримали законопроект про російську мову

Поділитися
© з Facebook Лесі Оробець
На засіданні фракції НУНС відразу після голосування щодо мовного законопроекту було ухвалено рішення про виключення Сергія Василенка та Сергія Харовського.

Фракція «Наша Україна - Народна самооборона» виключила зі свого складу двох депутатів, які проголосували за законопроект про засади державної мовної політики.

Зокрема, на засіданні фракції відразу після голосування щодо мовного законопроекту було ухвалено рішення про виключення Сергія Василенка та Сергія Харовського.

Читайте: Рада прийняла у першому читанні законопроект про статус російської мови

5 червня у Верховній Раді був прийнятий у першому читанні законопроект «Про засади державної мовної політики», ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком.

У пояснювальній записці, зокрема, зазначається, що в разі прийняття законопроекту російська мова стане регіональною у 13 адміністративно-територіальних одиницях України (з 27-ми).

«За» ухвалення законопроекту проголосували 234 народних депутата при необхідних 226. Так, серед 234 депутатів, які підтримали закон Колесніченка-Ківалова, виявилися Сергій Василенко і Сергій Харовський з фракції НУ-НС. Від фракції Народної партії свої голоси за законопроект віддали Вадим Гривковський і Сергій Гриневецький.

З позафракційних за законопроект проголосували Леонід Грач, Анжеліка Лабунська, Олег Маліч, Олександр Шепелєв, Олександр Буряк, Ігор Воротнюк, Богдан Губський, Адам Мартинюк, Сергій Осика, Валерій Писаренко, Олег Черпіцький, Валерій Шаманов. Додамо, що всі інші позафракційні депутати значаться у списку Ради відсутніми.

Проти закону виступили «регіонали» Олег Муц і Василь Чуднов. Окрім того, не голосував за закон депутат від фракції ПР Валерій Келестін. !zn

Читайте також:

Ніхто з керівників опозиційних фракцій не дав команду силою розблоковувати Раду, - НУНС

Каплієнко не знає, як картки депутатів «Реформи заради майбутнього» могли проголосувати за мовний законопроект

Законопроект про статус російської мови до другого читання будуть готувати місяць

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі