З виборами мера Києва Рада визначиться, коли «будуть політичні домовленості»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Верховна Рада найближчим часом не розглядатиме питання про призначення виборів мера Києва, оскільки Володимир Литвин не бачить «єдиної позиції, домінуючої в парламенті, у тому числі серед усіх фракцій». У даному питанні спочатку потрібно «досягти політичної домовленості, а потім цю домовленість ввести у правове рішення», переконаний спікер.

Парламент України найближчим часом не буде розглядати питання про призначення виборів мера Києва, заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

«Завтра на засіданні розглядатиметься питання про призначення дострокових виборів сільських, селищних і міських голів. Але, наскільки я знаю, цього питання немає, оскільки я не бачу, чесно кажучи, єдиної позиції, домінуючої у Верховній Раді України, в тому числі серед усіх фракцій», - сказав Литвин на прес-конференції в понеділок у Києві, відповідаючи на запитання, чи буде Верховна Рада найближчим часом розглядати питання про призначення виборів мера столиці.

За словами спікера, з цього приводу існують різні думки: спочатку провести вибори мера Києва, потім провести вибори Київради; є також пропозиція провести і ті, й інші вибори одночасно. «Тут потрібно знайти правове рішення», - підкреслив спікер.

За словами Литвина, існують суперечки, як між юристами, так і між депутатами профільного комітету парламенту. «Дехто пропонує звернутися до Конституційного суду для того, щоб він дав відповідне роз'яснення», - зазначив він.

За словами глави українського парламенту, в даному питанні спочатку потрібно «досягти політичної домовленості, а потім цю домовленість ввести у правове рішення». !zn

Читайте також:

Об'єднана опозиція має намір всіх здивувати кандидатом в мери Києва

Регіонали хочуть провести вибори мера Києва в 2013 році

Омельченко готовий знову балотуватися в мери Києва

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі