За «швидкі» Тимошенко кримінальні справи завели на митників

Поділитися
Служба безпеки порушила кримінальні справи проти двох співробітників митниці у зв'язку з постачанням до України 1000 автомобілів Opel Combo для МОЗ.

Разом з екс-прем'єром Юлією Тимошенко у справі про постачання до України санітарних автомобілів Opel Combo фігурують два співробітники митниці. Ще у жовтні 2010 року Служба безпеки порушила кримінальну справу у зв'язку з перевищенням службових повноважень одного з начальників Київської регіональної митниці, а також інспектора сектору контролю за правильністю класифікації товарів цієї митниці.

Справа була порушена у результаті розслідування «контрабанди автомобілів марки «Opel Combo Adapted 1,4 Twinport» у кількості 1000 одиниць.

Зокрема, митників звинувачують у тому, що при оформленні автомобілів Opel Combo не були донараховані митні платежі на загальну суму понад 9 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у вересні 2009 року держкомпанія «Укрмедпостач» уклала договір з «Vamed Engineering GmbH&CO KG» (Австрія) щодо постачання 15 найменувань медичного обладнання на загальну суму 99,5 млн євро. У тому числі йшлося про продаж 1000 автомобілів Opel Combo вартістю 12500 євро за одиницю до оподаткування (вартість усієї партії автомобілів до оподаткування - 142,1 млн грн.).

27 січня Генпрокуратура порушила проти Тимошенко справу за підозрою в тому, що вона, будучи прем'єром, використала не за призначенням 67 мільйонів гривень з державного бюджету, виділені під гарантію уряду на закупівлю і ввезення до країни 1 тисячі автомобілів Opel Combo в якості машин швидкої допомоги.

Окрім того, Тимошенко звинувачують у нецільовому використанні 380 мільйонів євро, які Україна отримала за Кіотським протоколом.

У даний час стосовно Тимошенко діє запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

16 лютого колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Олександра Турчинова в головному управлінні Генеральної прокуратури допитували як свідка у справі про закупівлю автомобілів «швидкої допомоги» для сільської місцевості.

За матеріалами Дело

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі