Захаров: Скаргу Луценка в Європейському суді розглянуть до винесення йому вироку в Україні

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Скаргу екс-міністра МВС Юрія Луценка можуть розглянути у Європейському суді з прав людини до винесення вироку Печерським судом Києва. Про це заявив голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров.

«Щодо справи Юрія Луценка, то вона вже пройшла комунікацію (у Європейському суді), і я думаю, що вона скоро розглядатиметься. На мою думку, це буде навіть швидше, ніж закінчиться суд над екс-міністром», - зазначив Є.Захаров.

Стосовно повідомлення про те, що представники двох країн Євросоюзу стежитимуть за розглядом справи Ю.Луценка (називалися дві скандинавські країни), Є.Захаров сказав:

«Це рішення Євросоюзу, який вважає за необхідне напряму отримувати інформацію про те, що відбуватиметься зі справами у Європейському суді. Це свідчить про увагу ЄС до таких справ. До речі, Данський гельсинський комітет має представника в Україні. Він відвідує судові процеси, пише детальні звіти, зустрічається із багатьма людьми, приміром, двічі зустрічався із генеральним прокурором України. Іноземці стежать за ходом справ Тимошенко і Луценка, і висновки, що їх вони роблять, абсолютно невтішні для української держави. Як і наші експерти, вони вбачають серйозні порушення прав людини у цих справах».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі