«Захисникам» російської мови не заплатили обіцяні гроші за участь в мітингу біля Верховної Ради (відео)

Відео
Поділитися
© http://ukrnews24.com
Учасникам акції 5 червня, що виступали за прийняття мовного законопроекту, не заплатили по 160 грн, обіцяних напередодні за участь у мітингу. На місці зібрання ошуканих найманців було приблизно 180 людей.

Молоді люди, яких зібрали під Верховною Радою 5 червня, заявили, що за "захист" російської мови їм обіцяли по 160 грн, але грошей не дали.

"Спочатку ми взагалі не знали, за що ми йдемо. Нам просто сказали - мітинг. Мітинг за українську мову. А потім ми прийшли, нас закрили в цю залізну коробку (паркан навколо Ради), і потім сказали, за що (ми стоїмо) і не випускали. Гроші пообіцяли, але грошей немає взагалі", - повідомила одна з учасниць акції програмі "Гроші".

"Прийшло смс-повідомлення, що 160 гривень (заплатять), в 9:00 (5 червня) збір біля колон стадіону Лобановського, нас всіх ведуть, а потім протягом години платять гроші. У результаті мітинг закінчився в 14:00, ми простояли до 16:00", - заявили "прихильники" Партії регіонів.

На питання, хто обіцяв розрахуватись за участь у акції на підтримку російської мови, молоді люди в один голос заявили: "Люди від Партії регіонів".

Пізніше до групи молодих "захисників" російської мови підійшов агресивний молодик. Чоловік відмовився представитись, але присутність журналістів його дуже дратувала. Люди від нього вимагали гроші хоча б на повернення додому, але молодик проігнорував прохання. "Заради чого ви їдете на мітинг? Заради грошей? Ви всі їдете на мітинг заради грошей? Продажні люди. Продажні, ниці...", - звернувся невідомий до групи молодих людей.

Пізніше політичні найманці передзвонили журналістам і повідомили, що без камери агресивний невідомий дістав із кишені пачку грошей, декільком найвитривалішим мітингарям дісталося по 30 гривень на проїзд замість обіцяних 160 грн. На місці зібрання ошуканих найманців було приблизно 180 людей.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла в вівторок у першому читанні законопроект, який зміцнює позиції російської та мов інших національних меншин в регіонах, де їх чисельність 10% і вище. Зранку біля будівлі парламенту зібралися противники і прихильники цього законопроекту. Під час акцій відбулися зіткнення мітингуючих з правоохоронцями. !zn

Читайте також:

У міліції заявили, що не застосовували сльозогінний газ проти захисників української мови

Більше 60 депутатів, які голосували за закон про статус російської мови, були відсутні в Раді

У Партії регіонів упевнені, що опозиція не завадить прийняти закон про мови в цілому

МВС оприлюднило ВІДЕО «газової атаки» з боку мітингувальників під час «мовних» акцій протесту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі