Захист Луценкa підозрює, що в Євросуді хтось уже все «повирішував»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На думку адвоката Луценка, відсутність рішення Європейського суду з прав людини у справі екс-міністра пов'язана з тим, що «зацікавлені особи» гальмують розгляд справи в ЄСПЛ.

Зацікавлені особи, які хочуть, щоб екс-міністр внутрішніх справ перебував за гратами, вплинули на Європейський суд з прав людини, тому до цього часу немає рішення установи про законність арешту і утримання під вартою його підзахисного. Таку думку висловив адвокат Юрія Луценка Олексій Баганець.

Захисник розповів, що на сьогодні йому не відомо, чи прийняв Європейський суд з прав людини рішення у справі Юрія Луценка.

«Хоча я там участі не брав, але для мене дивно, чому до цих пір немає рішення Європейського суду. Навіть закрадаються такі думки, що зацікавлені особи в тому, щоб Луценко сидів, там «вирішили», як кажуть на «блатному» жаргоні. Я цього не стверджую, у мене немає доказів, але таке допускаю, що, може, навіть там вийшли на суд або клерків суду», - сказав адвокат.

Баганець нагадав, що слухання в Європейському суді були відкритими, і це, на його думку, свідчить про те, що суд перейнявся цією проблемою. «Склалося таке враження, що там з притягненням до кримінальної відповідальності Луценка є проблеми, тому пішли навіть на відкриті слухання, і разом з тим до сьогоднішнього дня немає рішення. Для мене це дивно», - зазначив він.

Кузьмін: Луценко - звичайний злодій

За словами захисника, у нього була абсолютна впевненість в тому, що Європейський суд з прав людини оприлюднить рішення щодо Юрія Луценка в червні. «Я вважав, що протягом двох місяців вони повинні були оприлюднити. Тим більше це не був розгляд Європейським судом справи по суті, за всіма порушеннями прав Луценко, передбачених в Європейській конвенції з прав людини, а справа слухалася тільки по одному факту - чи законно Луценко був заарештований і утримувався під вартою, чи ні», - сказав Баганець.

«Я впевнений на 100%, що там люди досвідчені в Європейському суді. І я переконаний, що рішення буде позитивним. Тому що дійсно порушили права Луценка щодо особистої недоторканності », - сказав він.

Нагадаємо, 27 лютого Печерський районний суд Києва засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд визнав його винним у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Крім того, варто нагадати, що стосовно екс-глави МВС порушено ще одну кримінальну справу - за нецільове використання коштів під час святкування Дня міліції в палаці «Україна». !zn

Читайте також:

Янукович порекомендував Луценку «любити свого водія» за свій рахунок

Азаров розповів німцям, що Тимошенко - не політв’язень і нагадав про франкфуртський скандал з Луценком

Тимошенко попросила євродепутатів подбати про здоров’я Луценка та Іващенка

Пенітенціарна служба показала палату Луценка (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі