Захист Тимошенко впевнений у виправдальному вироку щодо газової справи

Поділитися
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ прийме виправдальні рішення по касації Тимошенко на вирок в газовій справі, сподівається адвокат екс-прем'єра.

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко впевнений щодо виправдувального вироку в газовій справі, що дасть можливість не вдаватися до питання про помилування.

"Юлія Володимирівна заявляла, що не буде звертатися із заявою про помилування до Януковича. Я поки не хочу говорити про процес помилування, у нас є ще касаційна інстанція. Думаю, що обійдемося без помилування - буде прийнято рішення про скасування вироку (з газового справі) і закриття кримінальної справи", - сказав на прес-конференції 21 червня в Києві адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк.

Відповідаючи на питання про те, який його прогноз щодо засідання Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ 26 червня, на якому буде розглянуто касацію на вирок у газовый справі, Плахотнюк сказав: "Буде виправдання".

"Я впевнений, що єдине правильне законне рішення по даній кримінальній справі - це скасувати вирок і закрити справу... я сподіваюся, що 26 червня... все-таки суд розгляне цю справу і прийме законне, обгрунтоване рішення", - додав він.

Разом з тим, Плахотнюк уважає малоймовірним участь Тимошенко в засіданні з розгляду касації на вирок у газовій справі 26 червня.

"Я не уявляю собі розвиток подій, при яких була б можливою участь Тимошенко і 25 числа на судовому засіданні в Харкові, і 26 числа у Вищому спецсуді", - сказав він.

Захисник нагадав, що Державна пенітенціарна служба заявила про те, що екс-прем'єра буде доставлено на судове засідання до Харкова 25 червня, а Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ на минулому засіданні визнав за необхідне вислухати доводи Тимошенко, на що потрібно її присутність на засіданні з касації. Таким чином, за словами Плахотнюка, якщо екс-прем'єра буде доставлено на засідання до Харкова, то навряд чи вона зможе бути присутньою на засіданні Вищого спецсуду.

-Тимошенко попросила не затягувати з касацією щодо газової справи

Крім того, адвокат підкреслив, що Тимошенко раніше подавала заяву про те, щоб слухати касацію без її участі.

Як відомо, з квітня Тимошенко перебуває на лікуванні в ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" (Харків).

Нагадаємо також, що Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією 2009 року.

У грудні 2011 року Апеляційний суд Києва підтвердив це рішення. 22 січня 2012 захист Тимошенко звернувся до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних і цивільних справ із касаційною скаргою на рішення судів першої та другої інстанції у газовій справі.

Вищий спецсуд почав розгляд касаційної скарги захисту екс-прем'єра на рішення суду першої інстанції, проте потім розгляд було перенесено на 26 червня. !zn

Читайте також:

Розгляд касації у справі Тимошенко перенесли на 26 червня

Захист Тимошенко буде скаржитися до Євросуду незалежно від рішення щодо касації

Вирок Тимошенко у газовій справі замінять звинуваченням у вбивстві Щербаня, - Власенко

Позиція США залишається незмінною - Тимошенко повинна бути на волі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі