Закон про мови не повинен служити розбрату, - митрополит Володимир

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На думку митрополита Володимира, закон про мови не повинен послужити розбрату між двома національностями (росіянами та українцями), між двома країнами і народами, «відносини між якими і так досить крихкі».

Митрополит Київський і всієї України Володимир заявив, що прийнятий Верховною Радою закон "Про засади державної мовної політики" має як позитивні, так і негативні сторони.

"І українці, і росіяни, й інші нації - кожен дорожить своєю мовою, своєю рідною культурою і хоче більше дізнатися про це і утвердитися. Закон, який був прийнятий, з одного боку, має позитивне значення, тому що це зближує людей. З іншого боку, роз'єднує", - зазначив митрополит в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "Ера".

За його словами, це "дуже важливо зрозуміти і спокійно розсудити". "Але найголовніше, це не повинно послужити розбрату між двома національностями, між двома країнами і народами, відносини між якими і так досить крихкі", - підкреслив глава УПЦ (МП).

"Так що ми молимося, щоб Господь послав мир і заспокоєння тим, хто дуже активно бере в цьому участь. І розсудити по-людськи, по-братськи, за законом, але не допустити конфронтації", - резюмував митрополит.

Як повідомлялося, 3 липня парламент прийняв мовний закон. Відразу після голосування біля Українського дому почалася акція протесту, яка зібрала близько 700 осіб. Низка народних депутатів оголосила голодування.

6 липня опозиційні політики заявили про завершення акції біля Українського дому, однак небайдужі громадяни вирішили домагатися скасування мовного закону. За час акції до лікарні потрапило кілька голодуючих. Прийняття мовного закону загострило політичну ситуацію в Україні. !zn

Читайте також:

Мовний закон буде направлений на підпис Януковичу в кінці липня

Мовний законопроект Янукович підпише в серпні, - ПР

Митрополиту Володимиру провели операцію на серці

Журналісти зняли розкішний маєток настоятеля Києво-Печерської лаври (відео)

Донецький митрополит носить годинник за 150 тис. євро (фото)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі