Заступник міністра закордонних справ Великої Британії закликав звільнити Тимошенко

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Заступник міністра закордонних справ Великої Британії Джеремі Браун закликає владу України звільнити Юлію Тимошенко та інших політв‘язнів, повідомляє прес-служба партії «Батьківщина».

«Для того, щоб ми разом з нашими партнерами по ЄС і надалі підтримували європейські прагнення Україні, ми закликаємо звільнити Тимошенко та інших затриманих за політичними мотивами та надати їм повноцінне право брати участь в політичному житті, включаючи наступні парламентські вибори», - заявив Браун під час дебатів щодо відносин Великої Британії з Україною в Палаті громад парламенту Великої Британії.

За його словами, влада України «повинна довести не лише словами, а і діями своє бажання приєднатися до європейського клубу, довести свою відданість європейським цінностям».

Браун також звернув увагу на згортання демократії в Україні протягом останніх 18 місяців, включаючи знищення свободи преси та незалежних судів, зникнення розподілу між трьома гілками влади в Україні (виконавчою, законодавчою та судовою), політично-вмотивовані справи проти Тимошенко та членів її колишнього уряду. Заступник міністра закордонних справ наголосив, що Велика Британія підтримує європейську інтеграцію України, «але демократичні цінності не є предметом для обговорення».

За його словами таку позицію Великої Британії поділяють її партнери по ЄС та міжнародні експерти. Браун додав, що Данський гельсінський комітет з прав людини, який спостерігав не тільки за судовим розглядом справи Юлії Тимошенко, а й за іншими судовими справами, відзначив порушення основоположних правових принципів, що суперечить європейським цінностям.

Браун наголосив, що Велика Британія та інші члени ЄС неодноразово висловлювали своє занепокоєння уряду України, але, на жаль, їх так і не було почуто.

У свою чергу член Палати громад Хелен Гудман, яка ініціювала ці дебати, підкреслила, що судова справа проти Юлії Тимошенко та вирок є неприйнятними для ЄС.

«Зараз Україна переживає важкі часи. Ув‘язнення та вирок Юлії Тимошенко повернули Україну на багато років назад. Під час Помаранчевої революції народ України продемонстрував своє бажання бачити Україну демократичною. Ми повинні показати цим людям у цей важкий для них час, що ми дійсно стривожені тим, що відбувається в їхній країні», - заявила Гудман.

За її словами, за кордоном та всередині України переслідування та вирок Юлії Тимошенко розглядають лише як «намагання чинної української влади звести політичні рахунки та усунути її з політичної арени».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі