Захід умовляє Росію надати притулок Асаду

Поділитися
Країни Заходу і передусім США переконують Росію надати президенту Сирії Башару Асаду політичний притулок. Положення може змінити приїзд наступного тижня на переговори у Москву делегації сирійських опозиціонерів на чолі з відомим політиком Мішелем Кіло.

США вмовляють Росію надати політичний притулок президенту Сирії Башару Асаду, повідомляє газета «Коммерсантъ» з посиланням на джерело в російських дипломатичних колах.

За словами джерела, Москва не має наміру триматися за Асада за будь-яку ціну: «Ми не захищаємо Асада. Президент Сирії втратив час. Шансів на те, що він утримається, небагато - відсотків 10. Не проти ми і сирійської опозиції. Але ми проти зовнішнього збройного втручання у Сирію».

При цьому у Москві зазначають, що про відхід президента повинні домовитися самі сирійці, як це сталося з головою Ємену Алі Абдуллою Салехом. Проте у супротивників Асада з цим серйозні проблеми.

Положення може змінити приїзд наступного тижня на переговори у Москву делегації сирійських опозиціонерів на чолі з відомим політиком Мішелем Кіло. На думку експертів, саме він може стати компромісною фігурою, навколо якої об'єднаються противники Асада.

Завдання опозиції полегшив сам президент Сирії. В опублікованому вчора інтерв'ю турецькій газеті Cumhuriyet він вперше чітко заявив про те, що готовий піти зі своєї посади, якщо переконається, що цей крок приведе до врегулювання конфлікту.

В цьому випадку переїзд Башара Асада в іншу країну, наприклад у Росію, стає не таким вже малоймовірним.

«Москва може надати Асаду політичний притулок, якщо зрозуміє, що Захід не готовий дати сирійському лідерові та його сім'ї гарантії безпеки», - заявив старший науковий співробітник Центру міжнародної безпеки ІМЕМО РАН Володимир Сотников.

Не виключив експерт і того, що «Москва проведе переговори з Білоруссю і, щоб зайвий раз не дратувати громадську думку на Заході, умовить Мінськ прихистити Асада, Олександр Лукашенко до цього цілком готовий». !zn

Читайте також:

У Росії з'явився таємний план з порятунку Асада, а у Заходу - привід для вторгнення до Сирії


Туреччина пригрозила Сирії заходами у відповідь за збитий винищувач

США закликали застосувати силу проти Асада

Російське судно знову спробує доставити вертольоти до Сирії, цього разу - під ескортом корабля ВМФ РФ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі