Західні країни пред'явили Асаду ультиматум

Поділитися
Низка країн Заходу підготувала президенту Сирії 10-денний ультиматум. У проекті резолюції, який був поширений в ООН напередодні ввечері, Башару Асаду в ультимативній формі пропонується виконати вимоги плану спецпосланця ООН і Ліги Арабських держав щодо Сирії Кофі Аннана.

Низка країн Заходу поширила в ООН проект резолюції, який в ультимативній формі пропонує президенту Сирії Башару Асаду виконати вимоги плану спецпосланця ООН і ЛАД щодо Сирії Кофі Аннана із врегулювання внутрішньосирійского конфлікту, повідомили дипломати в ООН.

Якщо за цей час сирійська влада не виконає положення розробленого у квітні 2012 року плану Аннана, що стосуються припинення насильства у країні, то Захід буде наполягати на «прийнятті негайних заходів із застосуванням розділу 41 Статуту ООН». Він дозволяє накладення економічних санкцій, але не військове втручання третіх країн.

Раніше Захід пропонував застосувати проти Сирії заходи відповідно до розділу 7 Статуту Організації, який включає в себе і можливість застосування сили щодо країн, політика яких загрожує міжнародному миру і безпеці.

Проект резолюції з такою вимогою був підготовлений Британією, Францією, Німеччиною і США на противагу резолюції, яку в середу запропонувала Росія, і в якій немає згадок про санкції щодо Сирії.

Як повідомили дипломатичні джерела в ООН, в четвер у Раді Безпеки почнуться дебати щодо західного і російського проекту резолюцій.

Нагадаємо, Аннан залишився задоволений переговорами з сирійським президентом Башаром Асадом. Переговори відбулися у Дамаску у понеділок, 9 липня. За словами Аннана, на зустрічі було досягнуто нову угоду про припинення конфлікту у Сирії. Тепер спецпосланець ООН обіцяв передати деталі цього плану повстанцям. В чому полягає домовленість, поки не повідомляється. !zn

Читайте також:

Росія не буде постачати зброю до Сирії до врегулювання ситуації у країні

Армія Ассада атакує війська опозиції поблизу кордонів з Ліваном і Туреччиною

Москва не планує надавати Асаду політичний притулок

Туреччина почала перекидати військову техніку до кордону з Сирією (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі