Захист екс-глави МВС впевнений, що Луценка не випустять достроково навіть за зразкову поведінку

Поділитися
Адміністрація Менської колонії не стане звертатися з поданням до суду, коли екс-глава МВС Юрій Луценко відсидить три чверті призначеного покарання, щоб його звільнили з в'язниці достроково. Єдиним шансом домогтися звільнення екс-глави МВС з колонії може бути рішення Європейського суду з прав людини.

Нинішнє керівництво держави не зацікавлене в тому, щоб екс-глава МВС був достроково звільнений. Таку думку висловив адвокат екс-глави МВС Олексій Баганець.

За словами адвоката, особи, засуджені за скоєння особливо тяжкого злочину, мають право на звільнення від покарання після відбуття не менше трьох чвертей призначеного покарання, повідомляє прес-служба «Народної самооборони».

«Таке подання може бути заявлено адміністрацією колонії, якщо людина під час перебування в місцях позбавлення волі своєї суспільно-корисною працею і зразковою поведінкою довела своє виправлення», - уточнив Баганець.

- Луценко не буде просити про помилування

За його словами, суд розглядає не звернення засудженого, а подання установи виконання покарань.

«Але в цій ситуації чекати, що нинішнє керівництво держави буде зацікавлене в тому, щоб Луценко був достроково звільнений з місць позбавлення волі, я думаю, що у мене не тільки як адвоката немає таких надій, але й у більшості зрілих людей, які розуміють, що це - політична справа ... Луценко засуджений з порушенням вимог не тільки Конституції України, законів, а в тому числі з порушенням міжнародного законодавства», - підкреслив адвокат екс-міністра.

- Рада розгляне законопроект про амністію Тимошенко і Луценка


Баганець зазначив, що наразі єдиним шансом домогтися звільнення Луценка з колонії може бути рішення Європейського суду з прав людини, а також внесення змін до законів і декриміналізація статей 354 і 365 КК для осіб, які були політичними фігурами згідно з законом України про Кабінет міністрів.

Нагадаємо, раніше дружина екс-глави МВС Юрія Луценка заявила про те, що її чоловік три дні лежав у медичній частині Менської виправної колонії через напади болю.

27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Юрія Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд визнав Луценка винним у перевищенні повноважень при прийомі на роботу свого водія, нарахуванні йому завищеної зарплати і наданні квартири, а також у розтраті бюджетних коштів на святкування Дня міліції. Досудове слідство в кримінальній справі стосовно екс-глави МВС і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі більше 970 тисяч гривень.

3 липня Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка - він був проведений з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод (право на свободу та особисту недоторканність). Крім того, Європейський суд визнав порушення статті 18 Конвенції з прав людини в справі Луценка. Фактично це означає, що екс-міністра визнано політичним в'язням.

17 серпня Печерський районний суд визнав винним екс-главу МВС України Юрія Луценка в недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів стосовно водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка та засудив до 2 років обмеження волі. !zn

Читайте також:

Журналістам показали камеру Луценка (ВІДЕО)

Адвокат Луценка боїться, що Євросуд не встигне з рішенням

Луценка в колонії можуть убити, - правозахисник

Україна виконає будь-яке рішення Євросуду щодо Луценка, - Мін'юст

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі