Захист Луценко сподівається тільки на Європейський суд, на касацію надій немає

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Захисник Юрія Луценка заявив, що після розгляду Апеляційним судом їх скарги, які він назвав «ганьбою українського судочинства», у них одна надія - звернення в міжнародні судові інстанції.

У захисту екс-голови МВС Юрія Луценка немає надій на успішний для підзахисного розгляд касаційних скарг у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ, заявляє захисник Олексій Баганець.

"Про правосуддя я не буду говорити, тому що я вважаю, що його після цієї апеляції немає. І в нас немає ніяких надій на розгляд наших касаційних скарг у Вищому спеціалізованому суді", - заявив він у вівторок журналістам після оголошення Апеляційним судом Києва мотивувальної частини рішення апеляції захисту Луценка на рішення Печерського районного суду.

При цьому Баганець додав: "Надія єдина - звернення в міжнародні судові інстанції".

На думку захисника, розгляд Апеляційним судом скарги адвокатів екс-міністра внутрішніх справ - "це ганьба українського судочинства".

"На жаль, моїх доводів судді або не читали або взагалі не хотіли брати до уваги, коли приймали рішення", - зазначив Баганець.

Оголошення мотивувальної частини рішення Апеляційного суду проходило більше трьох годин.

27 лютого 2012 Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі. Засуджений перебуватиме у в'язниці 2 роки і 10 місяців, оскільки термін покарання враховує його перебування під арештом у СІЗО протягом 1 року і 2 місяців - у відбування терміну покарання входить і цей період.

Звинувачення зводяться до того, що Луценко, будучи міністром внутрішніх справ, нібито сприяв нарахуванню незаконної пенсії своєму водієві Леоніду Приступлюку, виділенню йому житла, а також зарахуванню його в департамент оперативної служби. Крім того, суд визнав винним екс-главу МВС у нецільовому використанні бюджетних коштів на святкування Дня міліції в Національному палаці "Україна" в 2008-2009 році. Апеляційний суд Києва 16 травня підтвердив вирок Печерського районного суду екс-міністру. !zn

Читайте також:

Апеляційний суд залишив у силі вирок Луценка - 4 роки в'язниці

З недоторканністю окремої касти потрібно покінчити, - Луценко

США наполягають на участі в парламентських виборах Тимошенко і Луценка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі