Захист Тимошенко подасть клопотання про відхилення позову UTICo

Поділитися
© gazetavv.com
Адвокати екс-прем'єра Юлії Тимошенко 7 листопада подадуть клопотання про відхилення позову Universal Trading & Investment Co. Inc унаслідок юрисдикції, а також неможливості Тимошенко брати заочну участь у суді через погіршення стану здоров'я.

Захист екс-прем'єра України Юлії Тимошенко має намір подати клопотання про відхилення з причини юрисдикції позову Universal Trading & Investment Co. Inc, поданого проти неї у федеральний суд Нью-Йорка. Про це заявив адвокат Тимошенко Кеннет Маккалліон.

Компанія Universal Trading & Investment Co. Inc. (UTICo) має намір стягнути у Нью-Йорку з очолюваної Тимошенко в 1990-ті роки корпорації Єдині енергетичні системи України (ЄЕСУ) близько 18,3 мільйона доларів.

«Ми маємо намір подати 7 листопада клопотання про відхилення позову Universal Trading & Investment Co. Inc унаслідок юрисдикції, а також неможливості пані Тимошенко брати заочну участь в суді через погіршення її стану здоров'я», - сказав Маккалліон журналістам після перших досудових слухань.

Суддя Пол Кротті в середу погодила графік подачі клопотань сторін, на які відведено місяць до 5 жовтня. Відповіді за клопотаннями повинні бути представлені до 26 жовтня.

Екс-прем'єр не буде брати участь у відеобесіді з американським судом, хоча позивач наполягає на тому, що стан її здоров'я дозволяє відповідати на питання, і посилається на офіційний медичний висновок.

Захист Тимошенко відстоює іншу точку зору. «У нас є медичні документи від незалежних європейських лікарів про те, що Юлія Тимошенко за станом свого здоров'я не може заочно брати участь у процесі в Нью-Йорку», - сказав адвокат.

Як повідомлялося, 31 травня Тимошенко направила у нью-йоркський суд відкликання на поданий до неї позов американської компанії Universal Trading & Investment Co. (UTICo). !zn

Читайте також:

Американці хочуть від Тимошенко $18 млн, тому що вона не заплатила колекторам

Адвокат Тимошенко оскаржив відновлення справи про банківські картки

Сергій Власенко: «Я свято вірю в ефект юридичного бумеранга»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі