Захисник української мови втратив свідомість у суді, другого - виправдали

Поділитися
© pravda.com.ua
Суд виправдав одного з активістів, який голодував біля Українського дому на захист української мови, другому стало погано - під час засідання він втратив свідомість. Усього за порушення правил проведення масових заходів біля Українського дому проти активістів сьогодні було складено 11 адмінпротоколів.

Одного з активістів "Коаліції учасників помаранчевої революції" (КУПР), щодо яких у четвер були складені адмінпротоколи за порушення правил проведення мирних зібрань, Шевченківський райсуд виправдав, повідомив глава КУПР Сергій Мельниченко.
Другому активісту в будівлі суду стало погано, він втратив свідомість. Суд у його справі призначили на 26 липня.
Мельниченко також висловив припущення, що цей активіст продовжить голодування.
Всього ж, як розповіли агентству в столичному главку міліції, за порушення правил проведення масових заходів, зокрема, біля Українського дому, в четвер було складено 11 адмінпротоколів проти активістів КУПРу.
Представникам організації роз'яснили, що на відміну від інших захисників української мови, присутніх біля Українського дому, КУПРівці не мають дозволу на проведення акції.
Як повідомлялося, 3 липня парламент прийняв закон про мови. Відразу після голосування біля Українського дому почалася акція протесту, яка зібрала близько 700 людей. Низка народних депутатів оголосили голодування.
6 липня опозиційні політики заявили про завершення акції біля Українського дому, однак небайдужі громадяни вирішили домагатися скасування мовного закону.
11 липня учасники голодування біля Українського дому на Європейській площі в Києві вимагали від президента України Віктора Януковича застосувати вето до закону "Про засади державної мовної політики" до 13.00 13 липня. За час акції до лікарні потрапило кілька голодуючих. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі