Засудження Тимошенко - результат особистої помсти Януковича, вважає президент Європейської народної партії

Поділитися
© НБН
Через 6 днів буде вже рік, як Юлія Тимошенко перебуває у в'язниці в результаті судового процесу. На думку євродепутата, цей процес є "особистою помстою" і весь світ визнав його виборчим переслідуванням головного лідера опозиції.

Ув'язнена лідер української опозиції, екс-прем'єр Юлія Тимошенко є прикладом в європейському регіоні для всіх, хто бореться за демократію, вважає президент Європейської народної партії (ЄНП) Вільфред Мартенс.

"Своїм сильним духом і мужністю Юлія надихає і створює приклад для багатьох інших, хто бореться за демократію і свободу, особливо у вашому регіоні. Ґрати, так винахідливо поставлені перед політичними лідерами вашої країни президентом Януковичем, тільки мобілізують і зміцнюють нашу підтримку", - відзначається у зверненні Мартенса до з'їзду Об'єднаної опозиції, який цитується на офіційному сайті Тимошенко.

Президент ЄНП вважає, що засудження Ю.Тимошенко стало результатом особистої помсти Януковича. "Через 6 днів буде вже рік, як Юлія Тимошенко перебуває у в'язниці в результаті судового процесу - я б навіть сказав особистої помсти - який весь світ визнав виборчим переслідуванням провідного лідера опозиції; політично мотивованого судового процесу, який не ґрунтувався на верховенстві права та порушив численні статті Європейської конвенції про захист прав людини. І вона не єдина: є багато інших політичних ув'язнених, які стали жертвами порушень їхніх основних прав в Україні", - підкреслив він.

"Пане Янукович, поки не пізно, звільніть Юлію Тимошенко та інших політичних в'язнів! Поважайте їхні політичні, громадянські права і права людини: Не пригнічуйте політичну опозицію, громадянське суспільство і незалежні ЗМІ!", - закликав В.Мартенс.

Він також привітав процес об'єднання демократичних партій України напередодні парламентських виборів. "Я дуже радий, що деякі провідні опозиційні сили змогли об'єднати свої зусилля і створити об'єднану опозицію. Я пишаюся тим, що дві партії, які є членами ЄНП - "Батьківщина" та Народний Рух України - сприяли цьому процесу і взяли в ньому участь. Цей політичний процес є позитивним прикладом конструктивного компромісу, він пропонує узгодженість, яка має вирішальне значення для успіху на виборах. Я не сумніваюся в тому, що успіху можна досягти. Але важливою передумовою для цього є наступне: ці вибори повинні бути вільними і чесними", - підсумував В.Мартенс. !zn

Читайте також:

Глава ЄНП: Угода про асоціацію з ЄС залежить від справи Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі