Завтра в Москві може бути підписана угода по пересуванню Чорноморського флоту РФ в Україні

Поділитися
© kremlin.ru
Янукович і Путін збираються обговорити угоду по Чорноморському флоту і питання розмежування Азово-Керченської ділянки, а також продовжити виведення взаємодії в газовій сфері "на більш високий рівень".

Прес-служба Кремля оприлюднила матеріали "порядку денного" в рамках візиту президента України Віктора Януковича в Москву для зустрічі зі своїм російським колегою Володимиром Путіним.

Так, у понеділок, 22 жовтня, президенти Росії і України планують обговорити в Москві розвиток економічних зв'язків між країнами, зокрема вирішити деякі аспекти так званої «газової теми», а також обговорити прогрес у переговорах з Азово-Керченського врегулювання.

Основну увагу на переговорах планується приділити обговоренню стану та перспектив розвитку економічних зв'язків в таких пріоритетних сферах як енергетика, транспорт, космос, мирний атом.

Так, незважаючи на ряд розбіжностей у підходах щодо деяких аспектів «газової теми» - таким як, зокрема, ціноутворення і обсяг закуповуваного Україною газу - сторони «продовжують вести планомірну роботу над формуванням правової бази, покликаної вивести взаємодію в цьому напрямі на більш високий рівень».

«Планується, що Путін і Янукович докладно обговорять можливості та перспективи вирішення цього завдання в світлі підготовки нового, повномасштабного договору про розширення співпраці в газовій сфері, а також виконання домовленості між «Газпромом» і «Нафтогазом України» про спільне освоєння структури Палласа, розташованої на шельфі Чорного моря», - наголошується в повідомленні.

«Передбачається також розглянути такі важливі теми, як прогрес у переговорах по Азово-Керченському врегулюванні, питання розширення договірно-правової бази перебування Чорноморського флоту Росії на території України», - зазначає прес-служба Кремля.

Крім того, на зустрічі лідерів України та РФ передбачається докладно розглянути питання взаємодії в атомній енергетиці. На початку жовтня цього року в Кіровоградській області був закладений перший камінь майбутнього заводу з виробництва ядерного палива за російськими технологіями.

«Створення цього підприємства є важливим кроком на шляху інтеграції атомних енергопромислових комплексів Росії і України відповідно до меморандуму між ГК "Росатом" і Міненергетики України, підписаному 12 липня в Ялті», - зазначає прес-служба президента Путіна.

Відзначається, що Україна стабільно зберігає позиції провідного торговельного партнера Росії на просторі СНД. Разом з тим, товарообіг між Україною та Росією в січні - серпні знизився на 9,5% до минулого року і склав $30 млрд. Враховуючи таку динаміку, сторони хочуть розглянути питання, які забезпечили б «стійку динаміку зростання економічного співробітництва». !zn

Читайте також:

Путін перед зустріччю з Януковичем заїхав у гості до байкерів

Журавлі Путіна так і не змогли відлетіти на південь; на літаку вони повернулися зимувати в заповідник

Луганський кандидат у депутати заспівав хвалебну пісню про Путіна і зняв на неї кліп (ВІДЕО)


Путін не буде виконувати рекомендації ПАРЄ щодо зміцнення демократії в Росії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі