Завтрашній Майдан стартує від Лук'янівського СІЗО

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Святкування Дня свободи 22 листопада розпочнеться о 17.00 мітингом біля Лук'янівського СІЗО, де утримується екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"Ми домовилися з керівниками київських організацій опозиційних партій почати о 17 годині мітинг біля СІЗО. Після закінчення мітингу бажаючі прийдуть на Майдан і висловлять свою думку про нинішню репресивну владу. Там не буде ніяких організованих мітингів, але ми очікуємо багато людей", - повідомив «КоммерсантЪ-Украина" глава київської міської організації партії "Батьківщина" Юрій Одарченко.

Опозиція закликає всіх вийти на головну площу країни о 18.00.

"Ми будемо виконувати указ президента Ющенка про святкування Дня свободи, бо ми - законослухняні громадяни. А у чинного президента є два варіанти - або скасувати указ свого попередника, або самому вийти на Майдан з національним прапором", - сказав голова КУПР Сергій Мельниченко.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення масових акцій у центрі столиці 21 і 22 листопада. КМДА подала позов до суду на прохання київської міліції та Управління державної охорони (УДО). Представники УДО мотивували необхідність заборони 22 листопада акцій у центрі Києва візитом до України у цей день президента Литовської республіки Далі Грібаускайте.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що опозиціонерів, які вийшли на Майдан, "швидше за все" затримувати не будуть.

"Якщо не буде хуліганських дій, то міліція просто складе протоколи на організаторів акції", - пояснив голова управління зі зв'язків із громадськістю МВС Володимир Поліщук.

Учора ввечері співробітники міліції загородили центральну частину Майдану залізними щитами.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі