Охочих проголосувати за Мельника в Ірпені повернули по домівках

Поділитися
© operativno.ua
Ректор податкової академії Петро Мельник позбувся майже тисячі потенційних виборців. Майже тисячу громадян, яких раніше під тиском змусили змінити місце голосування на Ірпінь, повернули на свої ділянки.

Органи ведення Державного реєстру виборців скасували рішення про зміну місця голосування для 4 тисяч 417 громадян, які мали намір голосувати в трьох округах Києва та в Ірпені Київської області. Про це агентству УНІАН повідомив член ЦВК Михайло Охендовський.
«Всі виборці, які змінювали місце голосування, і ці рішення були скасовані, отримали відповідні повідомлення. Всього було скасовано 4417 таких наказів », - сказав Охендовський.
Член ЦВК уточнив, що органи ведення Держреєстру виборців провели перевірку наказів, якими раніше змінювалися місця голосування виборців у різних округах.
«Фактично ті виборці, які змінювали місце голосування, були повернуті на свої колишні виборчі адреси», - підкреслив Охендовський.
«За станом на 3 жовтня тимчасово змінено місце голосування для 1304 виборців, у тому числі для 1001 виборця, який не є членом виборчих комісій, для 201 виборця, який є членом окружних виборчих комісій, і для 67 членів дільничних виборчих комісій. За межами України 35 осіб змінили місце голосування », - уточнив Охендовський.
Член ЦВК припустив, що з наближенням дня голосування можливе збільшення кількості виборців, які тимчасово змінять своє місце голосування у зв'язку з роботою у дільничних виборчих комісіях.
Охендовський нагадав, що 22 вересня Центрвиборчком обмежив можливість зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси, обмеживши таку міграцію межами одного округу.
«Таким чином, органи ведення Державного реєстру виборців ще до моменту формування попередніх списків виборців провели перевірку рішень щодо зміни місць голосування і повернули виборців на свої виборчі адреси», - резюмував Охендовський.
Станом на 12 вересня в одномандатному виборчому окрузі № 95 (Київська область, м. Ірпінь), в якому балотується представник Партії регіонів Петро Мельник, кількість виборців вже збільшилися на 920 чоловік. Люди, які зверталися із заявами про зміну місця голосування, пояснювали це тиском в Ірпінській податковій академії, яку очолює Петро Мельник.
В окрузі № 222 (Київ, Солом'янський район) висловили бажання голосувати 584 немісцевих виборців. У цьому окрузі балотуються 23 кандидати, у тому числі депутат-регіонал Максим Луцький, а також Дмитро Андрієвський (висуванець партії «Батьківщина») та Рена Назарова («УДАР»). !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі