ЗМІ: Ізраїль може напасти на Іран найближчим часом

Поділитися
© enter-life.ru
Ізраїль має намір напасти на Іран ближче до Різдва або на самому початку наступного року. Про це повідомляє газета Daily Mail з посиланням на свої джерела у британській розвідці.

За даними видання, британський уряд вважає, що Ізраїль в цьому скористається технічною підтримкою США, оскільки Барак Обама потребує підтримки американських євреїв на президентських виборах у 2012 році.

Як зазначає Daily Mail, високопоставлений представник МЗС Британії вже повідомив про це британському уряду.

Що стосується створення ядерної зброї в Ірані, то джерело сказало: "Звичайно, ми не хочемо, щоб Іран створював бомбу, але чи думаємо ми, що вони її застосують? Ні".

Як повідомлялося, 8 листопада, МАГАТЕ опублікувала доповідь, в якій йшлося, що Іран до 2003 року вів роботи, спрямовані на створення ядерної зброї і що така діяльність може мати місце і сьогодні.

Цього ж дня міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак заявив, що країна поки не прийняла рішення про те, чи розпочинати якусь операцію.

Раніше британські військові виразили готовність надати військову підтримку Сполученим Штатам в разі, якщо ті приймуть рішення завдати превентивного удару по ядерних об'єктах Ірану.

У свою чергу США висловили стурбованість тим, що Ізраїль може напасти на Іран без попередження.

Росія вважає можливий напад Ізраїлю неприпустимим.

У свою чергу керівництво Ірану наполягає на мирному характері своєї ядерної програми і заперечує можливість її згортання.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі