Звільнити Мельниченка з італійської в'язниці допомогли Штати

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Вирішальним чинником щодо виходу Мельниченка з неапольської в'язниці стало надання матеріалів, які підтверджують, що він перебуває під програмою захисту свідків США.

Італійська влада визнала недоцільним далі тримати Миколи Мельниченка у в'язниці, оскільки адвокат надав документи про надання екс-майору Сполученими Штатами політпритулку і включення в програму захисту свідків. Про це заявив речник МВС Володимир Поліщук.

«Нацбюро Інтерполу Італії повідомило українським колегам, що його випускають з-під варти, але процес екстрадиції в Україну не призупиняється. Таким чином, його можуть знову заарештувати, якщо будуть знайдені для цього юридичні обґрунтування», - сказав він.

B українських правоохоронних органах впевнені, що епопея з екстрадицією Миколи Мельниченка з Італії ще триває, а вердикт місцевого суду є свого роду тимчасовою індульгенцією, пише газета Сегодня.

У свою чергу начальник відділу зв'язків зі ЗМІ Генпрокуратури України Юрій Бойченко заявив, що екстрадиційний арешт тривалістю 40 днів спеціально передбачений для вирішення процесуальних нюансів. «Цей термін ще не минув, він закінчується 12 вересня, і за час, що залишився, все може змінитися, як, власне, і статус Мельниченка. Кримінальна справа в Україні проти нього не припинялася, і від кримінального переслідування його ніхто не звільняв», - сказав він.

Як відомо, з вересня 2011 року Мельниченко оголошений у розшук. В Україні його чекає судова постанова про арешт у зв'язку з ухиленням від слідства. Екс-майор звинувачується за статтями 358-1 (підробка документів), 328-2 (розголошування держтаємниці) і 365-3 (перевищення влади або службових повноважень) КК України».

У жовтні 2011 року Мельниченко заявив про те, що виїхав за кордон, побоюючись за своє життя. !zn

Читайте також:

Мельниченко готовий передати свої плівки ізраїльським спецслужбам

Мельниченко готовий оприлюднити подробиці вбивства Щербаня

БЮТ: Інформація Мельниченка у справі Щербаня підтвердить невинність Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі