Американський комерційний корабель-капсула вирушить на МКС у кінці квітня

Поділитися
Корабель комерційного призначення Dragon вирушить в перший випробувальний політ до Міжнародної космічної станції (МКС) 30 квітня. Майбутню місію називають "віхою в історії космічних польотів": Dragon має стати першим апаратом комерційного призначення, який зістикувався зі станцією.

Корабель-капсула Dragon американської компанії з Каліфорнії Space Exploration Technologies (SpaceX) вирушить у перший випробувальний політ до Міжнародної космічної станції (МКС) 30 квітня. Про це оголосило в четвер Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Старт Dragon з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида) призначено на 12:22 за часом Східного узбережжя США (20:22 за Москвою). Для виведення корабля на орбіту буде використано ракету-носій Falcon 9. Спочатку запуск планувався на 7 лютого, але був перенесений у зв'язку з проведенням додаткових тестів корабля і програмного забезпечення.

На першому етапі капсулі належить здійснити проліт на відстані 3,2 кілометра від МКС для перевірки надійності роботи бортових датчиків і обладнання безпілотного апарату. Після цього Dragon в автоматичному режимі має здійснити зближення зі станцією, екіпаж якої за допомогою маніпуляторів здійснить захоплення капсули і її стикування. Американський апарат планується пристикувати до модуля Harmony в американському сегменті станції на стороні, оберненій до Землі. Завершальний етап місії передбачає відстикування Dragon, сходження з орбіти і приводнення капсули в Тихому океані поблизу узбережжя штату Каліфорнія. Апарат побудовано з розрахунком на спуск на парашуті і жорстке приводнення.

SpaceX вважає майбутню місію "віхою в історії космічних польотів": Dragon має стати першим апаратом комерційного призначення, який зістикувався зі станцією.

NASA уклало з компанією контракт на суму 1,6 мільярда доларів, який передбачає створення надійного засобу для доставки людей і корисних вантажів на МКС і навколоземну орбіту. Цієї суми повинно вистачити на 12 рейсів Dragon, який розрахований на багаторазове використання. Власна маса корабля становить три тонни, вантажопідйомність - до шести тонн. Апарат в перспективі може брати на борт сім осіб. Компанія збирається запускати ракети-носії Falcon 9 з бази ВПС США Ванденберг у штаті Каліфорнія і з космодрому NASA на мисі Канаверал. !zn

Читайте також:

У NASA вкрали коди управління Міжнародною космічною станцією

Росія запустить новий модуль МКС в 2012 році

Україна увійшла до п'ятірки країн-лідерів за кількістю космічних запусків

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі