Америку відкрили не Колумб і не вікінги, а мисливці кам'яного віку з Європи

Поділитися
Люди кам'яного віку з Західної Європи мігрували до Північної Америки у льодовиковий період пішки поверхнею льоду.

Нові археологічні свідчення говорять про те, що Америка були вперше відкрита людьми кам'яного віку з Європи, за 10 тисяч років до того, як предки американських індіанців сибірського походження з'явилися у Новому Світі, пише Independent.

Після приходу індіанців споконвічні жителі Америки могли бути або частково поглинуті новоприбулими племенами, або знищені ними фізично в результаті боротьби за ресурси, пише Девід Кііс.

Вражаюча серія знахідок з декількох десятків кам'яних знарядь європейського стилю, вік яких становить від 19 до 26 тисяч років, була виявлена у шести місцях уздовж східного узбережжя США, у штатах Меріленд, Пенсільванія і Вірджинія.

Професори Денніс Стенфорд зі Смітсонівського інституту у Вашингтоні і Брюс Бредлі з Ексетерського університету проаналізували ці знахідки і припустили, що люди кам'яного століття із Західної Європи мігрували у Північну Америку у льодовиковий період, подорожуючи пішки поверхнею льоду або на човнах уздовж льодів північної частини Атлантики. Вчені представили докладні свідчення у своїй новій книзі «Крізь кригу Атлантики», опублікованій цього місяця.

Окрім аналізу знарядь праці, інший аргумент на користь теорії Стенфорда і Бредлі полягає в повній відсутності яких-небудь ознак людської діяльності на північному сході Сибіру і Алясці, що датуються раніше 15,5 тис. років тому. Таким чином, люди, які населили східне узбережжя Америки 19-26 тис. років тому, не могли прийти звідти. !zn

Читайте також

Археологи знайшли у Бразилії найдавніший наскельний малюнок

У Туреччині знайдено Біблію, якій 1500 років (фото)

Вчені: Собаки були першими тваринами, прирученими людиною

Вчені: Стоунхендж виявився древнішим, аніж думали раніше

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі