Археологи розкопали гробницю королеви індіанців майя

Поділитися
© funcast.org
У Гватемалі археологи під час розкопок стародавнього міста майя випадково виявили гробницю королеви. У місці поховання знайдено безліч предметів, що мають історичну цінність, різні посудини, прикраси, гіпсові зображення правителів, а також самої королеви в юному віці.

Гробниця з останками королеви народу майя Каломте Кабель виявлена археологами на розкопках у Гватемалі, передають латиноамериканські ЗМІ.

Один з авторів знахідки археолог Давид Фрайлдель повідомив, що це перша правителька, яка належала до вищої аристократії майя, ім'я якої вдалося точно встановити. Він вважає відкриття гробниці найважливішим у своїй 43-річній кар'єрі, пов'язаній з розкопками у Гватемалі, Мексиці та Белізі.

Гробниця знаходиться у священному для майя місці, найважливішому храмі древнього міста, де велися розкопки, уточнив археолог. Причому виявлена вона була майже випадково. Вчені звернули увагу на певне просідання ґрунту в районі передніх сходів храму і вирішили, що всередині може бути порожнеча.

У місці поховання знайдено безліч предметів, що мають історичну цінність, різні посудини, прикраси, гіпсові зображення правителів, а також самої королеви в юному віці.

За даними вчених, померла Каломте Кабель вже дорослою жінкою, а період її життя припадає на кінець 600-х і початок 700-х років нашої ери.

Майя - цивілізація, що існувала на території сучасної Мексики і Центральної Америки. Вона відома своєю писемністю, мистецтвом, архітектурою, математичною і астрономічною системами. Більшість міст цивілізації досягли піку розвитку в 250-900 роках н.е. До моменту приходу іспанських конкістадорів цивілізація була в глибокому занепаді. !zn

Читайте також:

Унікальна статуя Будди, знайдена нацистами, вразила вчених космічним походженням (ФОТО)

Вчені знайшли докази існування мультиплікації в кам’яному столітті (ВІДЕО)

Британський вчений заперечує автентичність папірусу, що розповідає про дружину Ісуса Христа

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі