Архів Ейнштейна виклали в інтернет

Поділитися
© decan.kz
В інтернет виклали 80 тис. одиниць документів, які отримав університет в Єрусалимі за заповітом Ейнштейна. Документи стосуються не тільки науки.

Єврейський університет в Єрусалимі разом з Прінстонським університетом і Каліфорнійським технологічним інститутом повідомляють про реалізацію чергової стадії проекту з публікації спадщини Альберта Ейнштейна: в інтернеті розміщено його архів, пише у блозі на сайті The Los Angeles Times Еммі Хаббард.

Мова йде приблизно про 80 тис. одиниць зберігання, які дісталися університету за заповітом Ейнштейна. Всі вони розподілені за категоріями і забезпечені перехресними посиланнями.

Документи стосуються не тільки науки. Так, із них можна дізнатися, що Ейнштейна хвилював конфлікт арабів і євреїв. Зберігся датований 1929 роком лист до редакції арабської газети: видатний фізик пропонував створити «таємну раду» представників обох протиборчих сторін, яка регулярно збиралася б на засідання і обговорювала спільні питання, повідомляє видання.

Архів зачіпає і особисте життя вченого. Зокрема, у відкритому доступі опинилося листування Ейнштейна з коханками і листівка, відправлена хворій матері, а також послання, в якому обговорюється його зачіска. «Я бачила ваше зображення. Думаю, вам потрібно постригтися, тоді ви будете краще виглядати», - написала автору теорії відносності 6-річна дівчинка. !zn

Читайте також:

Теорія відносності Ейнштейна встояла

Відкрито масовий сезон полювання на бозон Хіггса ...

Вчені отримали нові докази помилковості теорії відносності Ейнштейна

Вчені готові спростувати теорію відносності Ейнштейна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі